Trebinje će po peti put biti domaćin sportske manifestacije “Trebinje Vertikal – Trka u kamenu”. Kada će se održati ovogodišnje takmičenje, te kakav je program planiran saznajemo u ovom “Jutru sa Padrinom”.

Kao i prethodnih godina i ove godine organizator ovog sportskog događaja je PD “Vučiji zub”. Prijave za takmičenje su završene drugog marta, a učesnike očekuju broje nagrade.

O ovoj zanimljivoj manifestaciji razgovarali smo sa Igorom Škerom ispred “Vučjeg zuba”.

“Mi smo pripremili stazu, već smo krajem ljeta počeli sa pripremama za ovu “Vertikal trku”, tako da smo već prije dva mjeseca odredili stazu i još neka dodatna osvježavanja i markacije na stazi. Pripreme su većinom završene. Očekujemo da nam stignu majice i medalje koje smo naručili “, objasnio je gost Padrino radija.

Zainteresovani takmičari mogu da se prijave i na sam dan trke, a do sada je prijavljeno 262 kandidat.

“Do sada je najviše zainteresovanih. Ono što nas raduje jeste da trka raste i poprima sve veći i ozbiljniji karakter. Mi ćemo ove godine uložiti dodatni napor, pogotovo u mjerenju vremena. Ide se na mjerenje pomoću čipova, tako da i u tom pogledu ne prepuštamo ništa slučaju, a povećaćemo  i nagrade”, najavio je Škero.

Naš sagovornik najavio je još dosta korisnih infomacija, a šta još očekuje takmičare ovog već tradicionlanog takmičenja pogledajte u linku ispod.

 

Posted by Hercegovina Promo – Radio Padrino on Уторак, 10. март 2020.

 

 

Planinarsko društvo „Vučji zub“ iz Trebinja osnovano je 2007. godine. Društvo okuplja 80 članova i vrlo brzo izrasta u jedan od najboljih sportskih kolektiva u Trebinju.

 

HP, mart 2020.