HP, februar 2014.

Stanovnike Trebinja koji su imali obavezu ili možda privilegiju da jutros dan započnu oko 7 časova i da tople postelje zamjene izlaskom na ulice dočekao je fantastičan prizor: dvije duge koje su se u grandioznom luku nadvile nad Dučićev grad. Dijelovi grada su bili okupani suncem, dok je u drugim rominjala kišica koja je više ličila na proljetnu nego li februarsku, zimsku. A i temperatura kao da je bila majska.

Nismo našom kamerom ovjekovječili trebinjske duge, jer su se izgubile u kratkom vremenskom periodu pošto je rano jutro pod Leotarom “okrenulo” na sunce, ali smo iskoristili ovakvu atmosferu i požurili automobilom na Crkvinu gdje su prizori bili zadivljujući. Tek su se oglašavala zvona zvonika manastira Hercegovačka Gračanica, a biser Hercegovine na koji se pružao pogled pod brdom izgledao je još zanosnije…

Kasnije tokom dana ugostio sam uglednog poslovnog partnera i imao privilegiju da mu bez žurbe predstavim naš grad. Čovjek koji je obišao pola Evrope ostao je zadivljen ljepotom Trebinja, a u meni se cijeli dan motala misao da li smo svi mi, njegovi stanovnici, uopšte svjesni ljepote koju ovaj grad ima i koliko mi toga uradimo svaki dan da on postane bolji i ljepši.

Trebinje nam daje svaki dan, a mi njenu ?

 

Tekst i Foto: Bojan S.

(fotografije su amaterski rad potpisnika teksta i nisu predmet autorskih i bilo kojih drugih prava – slobodno ih možete koristiti, dijeliti i umnožavati)

1 Crkvina jutro 004

2 Crkvina jutro 012

4 Crkvina jutro 018

5 Crkvina jutro 021

6 Crkvina jutro 024

6 Crkvina jutro 027

7 Crkvina jutro 029

8 Crkvina jutro 035

9 Crkvina jutro 031

9.1 Crkvina jutro 049

9.2 Crkvina jutro 059

9.3 Crkvina jutro 062

2 Crkvina jutro 009

Hercegovina Promo, 13. februar 2014.