U organizaciji Kulturne scene Male stvari od danas, 6. novembra pa do subote, 9. novembra u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje biće održan četrnaesti po redu InterdiFest “Dani malih stvari”, na kome ćemo gledati već dokazane profesionalne predstave malih formi iz Beograda, Bugojna, Zenice, Šapca, Banja Luke i Trebinja.

Festival će večeras otvoriti predstava “Toksini”, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske, Teatra FEDRA iz Bugojna i Gradskog pozorišta Trebinje.

U četvrtak, 7. novembra trebinjskoj publici predstaviće se studenti Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda pozorišnim komadom Ay Carmela.

Glumci u predstavi su Trebinjac, Jovan Jovanović i mlada glumica Miona Marković.

Povodom njegovog prvog igranja pred svojom pubilkom Jovan Jovanović za portal Hercegovina Promo kaže da sa velikom radošću dolazi u Trebinje kako bi se predstavio svojoj publici.

“Čuo sam da je najteže igrati pred ljudima koji te najbolje poznaju. To vjerovatno stvara neku vrstu pritiska. Ali eto, očekujem da publika neće zažaliti što je to veče odvojila za pozorište”.

Jovan dodaje da on i Miona sa radošću očekuju sutrašnji nastup u Trebinju.

“Miona i ja sa velikom radošću dolazimo da igramo i zaista smo se potrudili da u gustom rasporedu nađemo vremena da zaigramo u Trebinju”.

Jovan u kratkoj izjavi za portal Hercegovina Promo dodaje još i to da se nada da će publika i njegovi sugrađani biti zadovoljni onim što će vidjeti na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Trebinje i poziva sugrađane da da posljednjeg mjesta ispune pozorišnu salu.

Inače, komad Ay Carmela govori o dvoje glumaca koji putuju sa svojom predstavom za vrijeme španskog građanskog rata. Nailaze na raznorazne dileme i na jedan poseban način govore o nekim vaznim pitanjima.

Predstava se igra sutra, 7.11. u 20 časova, a cijena ulaznice je 5KM.
.
.
.
HP, novembar 2019.