Bjelica dogovorio trogodišnju saradnju sa Sakramento Kingsima.

Nemanja Bjelica karijeru nastavlja u Sakramento Kingsima, saznaje američki portal “Yahoo sports” iz izvora bliskih klubu.

Srpski reprezentativac dogovorio je trogodišnju saradnju vrijednu 20,5 miliona dolara. Između Evrope i Amerike, Bjelica je, ipak, izabrao NBA, u kojoj nastupa od 2015.

Srpski košarkaš bio je blizu prelaska iz Minesote u Filadelfiju, ali je obavijestio Sikserse da zbog porodičnih razloga ne želi da potpiše jednogodišnji ugovor sa tim klubom. Iako se spekulisalo da je Bjelica na putu povratka u Evropu, “Yahoo sports” objavio je da bi “Beli” ipak mogao da ostane u NBA ligi i četvrtu sezonu.

Želja Kingsa da u ekipi upare Nemanju Bjelicu i Bogdana Bogdanovića mogla bi da učini franšizu iz glavnog grada Kalifornije još praćenijom u Evropi i Srbiji, pod uslovom da nekadašnji MVP Evrolige i Divac nađu način za dogovor i za (pretpostavka je) saradnju na više sezona.

Bjelica ipak ostaje u NBA? Divac je već zvao!

Podsjetimo da je visoko pozicionirani član rukovodstva Kingsa i Predrag Stojaković, pa bi Bjeličinim dolaskom srpska kolonija u Sakramentu bila još brojnija.

 

Izvor: Mondo.ba