У Босни и Херцеговини у периоду од 15. новембра до 15. априла законски је обавезно посједовање и кориштење зимске опреме за моторна возила, без обзира на временске услове, потврђено је из БИХАМК-а.

 
Под зимском опремом подразумијевају се пнеуматици са зимским профилом на свим точковима (дубина газећег слоја минимално четири мм) или пнеуматици са љетним профилом (дубина газећег слоја минимално четири мм) и у прибору одговарајући ланци који се постављају на погонским точковима у случају зимских услова.

За теретна возила и аутобусе у зимску опрему убраја се лопата и врећа пијеска.

Казна за непосједовање обавезне и зимске опреме износи 40 КМ.

trial-gumeИз БИХАМК-а наводе да се због лоше информисаности возача дешава да имају зимске гуме али не посједују ланце, што је у реду по закону, али у случају обилнијих падавина, нижих температура, посебно на планинским превојима, не могу се кретати на цести.

Веома често се догоди да се због таквих возача који се попријече на цести (обично су то возачи теретних возила) направи застој или потпуна блокада саобраћаја на одређеним дионицама, због чега се на вријеме треба информисати о временским условима и стању и проходности цеста.

За зимску сезону се још препоручује провјерити имају ли гуме довољну дубину профила и да ли је притисак зрака у гумама одговарајући, провјерити стање моторног уља и расхладне течности, као и стање акумулатора и каблова.

Такођер, течност за прање вјетробрана треба обогатити течношћу против замрзавања да не би дошло до оштећења њеног резервара или електричне пумпе, провјерити у каквом су стању метлице брисача и други уређаји који омогућавају нормалну видљивост из возила, те подмазати систем за вјешање и дијелове шасије, сајле и механизме ручне кочнице.

Да не би заледиле, потребно је подмазати и браве врата и пртљажника.

Уз све наведено, једном мјесечно потребно је додати средство за одмрзавање у резервоар за гориво како би спријечили замрзавање влаге и блокирање цјевовода за гориво, јавља Фена.

 

Извор: Фена