Jedan od projekata koje Opština Gacko planira da realizuje je i izgradnja i izmještanje gradske pijace. Projekat je urađen, a izgradnja modernog i reprezentativnog objekta sa pratećim sadržajima Opština planira graditi naredne godine.

Objekat pijace koji je predviđen projektom, zadovoljavaće sve tehničke i sanitarne uslove, što sada nije slučaj.

„Pijaca kakvu sada imao nije dobro pozicionirana, a ne zadovoljava ni sanitarne ni tehničke uslove. Mi smo odlučili da je izmjestimo. Postoje od ranije projekat i opštinska lokacija, a obezbijeđeni su svi potrebni uslovi. Ono što čekamo su rezultati i odobrenje sredstava Evropskog fonda na koji smo aplicirali, a preko kojeg možemo dobiti 200 hiljada maraka za ovaj projekat. Nadam se da ćemo dobiti ova sredstva, budući da imamo sve preduslove koji se traže. Početkom oktobra imaćemo preciznu informaciju o tome. Radićemo reprezentativnu pijacu sa svim pratećim objektima, parkingom za kamionsku prodaju, zatvorenu prodaju, dio prilagođen prodaji mlijeka i mliječnih proizvoda. Imamo sve preduslove definisane projektom i nadamo se da ćemo dobiti značajna sredstva, uskoro ćemo imati informaciju o tome“, rekao je Milinković, ističući da će iz tih razloga radovi sačekati iduću građevinsku sezonu.

VANJSKI RADOVI NA SPORTSKOJ DVORANI PRIVODE SE KRAJU

Izgradnja sportske dvorane u Gacku počela je krajem 2019. godine. Prema projektu, kapacitet je oko 760 sjedećih mjesta, a visina i gabariti su predviđeni da zadovoljavaju međunarodne standarde.

Radove izvodi konzorcijum „Antikorozija“ d.o.o. Gacko i „Širbegović inženjering“ d.o.o. Gračanica.

„Radovi su stali prošle godine, a sa izvođačem smo se dogovorili da se ove godine zatvori spolja i da se unutrašnji radovi nastave naredne godine. Imamo sjajne sportiste koji zaslužuju najbolje uslove i uradićemo sve da im ti uslovi budu na korist i usluzi. Međutim, radi se o ogromnom projektu i velikom zalogaju za našu malu lokalnu zajednicu, posebno uzimajući u obzir uslove u kakvim se mi sada nalazimo. Projekat je zahtjevan i skup, pa će samim tim radovi trajati sigurno narednih godinu, dvije. Na prvom mjestu je otplata starih dugovanja, što već i radimo, i onda idemo dalje po prioritetima“, kazao je načelnik Milinković.

Podsjećamo, izgradnja sportske dvorane u Gacku veliki je finansijskom projekt vrijedan oko 3 miliona maraka, koji je započet prije dvije godine.

 

 

 

Izvor: gacko-rs.info