Kandidati SNSD-a za gradonačelnika Trebinja i načelnike opština Nevesinje i Gacko Mirko Ćurić, Milenko Avdalović i Ognjen Milinković na osnovu prvih preliminarnih rezultata odnijeli su pobjede nad svojim protivkandidatima.

Kandidati SDS-a Stevo Drapić, Veselin Vujović i Nenad Abramović prema preliminarnim podacima odnijeli su pobjede u Ljubinju, Bileći i Berkovićima.

Izlaznost na izbore u opštinama istočne Hercegovine bila je najveća u Gacku 75 %, Berkovići 73,6 %, Bileća 72,2 %, Ljubinje 68% i Trebinje 58,61 odsto.

*****

Prema preliminarnim i nezvaničnim podacima iz izbornih štabova u glasanju za odbornike u trebinjskoj skupštini najviše glasova osvojio je SNSD, a slijedi ih Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića. Zatim po broju glasova slijede SDS i Koalicija “Naša Hercegovina” HNP-PDP.

Prema prvim nezvaničnim projekcijama sa biračkih mjesta sigurni za mandate u lokalnoj skupštini trebali bi biti i Socijalistička partija, Demokratski narodni savez, te Koalicija Ujedinjena Srpska – PUPS.

Veći broj stranaka je u trci za prelazak cenzusa i osvajanje odborničkog mandata u Skupštini grada Trebinja.

Kandidat za gradonačelnika Mirko Ćurić prema preliminarnim rezultatima ostvario je pobjedu nad Ilijom Stankovićem sa oko 55% glasova birača.

*****

Milan Miličević, kandidat SDS, za načelnika opštine Teslić, odneo je još jednu pobedu nad SNSD kandidatom Draganom Bogdanićem. Nakon neuspjelog pokušaja opoziva Miličevića, kada je takođe pobjedio Bogdanića, taj rezultat je opet ponovio. Prednost Miličevića je čak 15 odsto i novi – stari načelnik je proglasio pobjedu u opštini Teslić.

Milićević je rekao da je u Tesliću obrađeno 85 posto biračkih mesta.

*****

Milorad Dodik, predsjednik SNSD najavio je večeras, da će preuzeti banjalučki odbor te stranke. Najavio je da će se ući u kompletnu reorganizaciju tog odbora.

“Ne smjenjujem Igora (Radojičića), ne odričemo se njega, ali je očigledno ga se Banjaluka odrekla. S njim ćemo razgovarati”, rekao je Dodik.

*****

Ljubiša Ćosić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva proglasio pobjedu. Ovo je prvi put da se neposredno bira gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo.

*****

Milorad Dodik izrazio žaljenje zbog poraza Igora Radojičića u Banjaluci i Mića Mićića u Bijeljini i istakao da je SNSD umjesto 40 dosadašnjih ostvario pobjedu za načelnike u 41 opštini/gradu.

*****

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarjevo Јovan Katić proglasio je večeras pobjedu na lokalnim izborima.

*****

Kandidat SDS-a za načelnika opštine Lopare Rado Savić objavio je izbornu pobjedu i osvajanje četvrtog mandata.

*****

Dalibor Pavlović proglasio pobjedu u Prijedoru

*****

Boris Jerinić, SNSD-ov kandidat za gradonačelnika Doboja proglasio je svoju pobjedu.

“Osvojio sam više od 12.000 glasova, dok su moji protivkandidati dobili povjerenje 2.000, odnosno 1.000 birača”, rekao Jerinić.

*****

Kandidati SNSD pobijedili su u Rogatici, Nevesinju, Gacku i u Istočnom Novom Sarajevu, Palama i Trnovu.

SNSD prema njihovim informacijama vodi i za gradonačelnika u Istočnom Sarajevu kao i u Prijedoru.

*****

Na obrađenih 73,7% podataka za Bijeljinu Ljubiša Petrović (SDS) vodi sa 47,9% osvojenih glasova, ispred Mića Mićića 40,3% i Bobana Lazića 11,6%.

*****

Draško Stanivuković proglasio izbornu pobjedu u Banjaluci.

*****

Mirko Ćurić proglasio izbornu pobjedu

“Vodimo sa preko 1.400 glasova, ovo je ubjedljiva pobjeda”, istakao je u obraćanju.

*****

Dalibor Pavlović, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora vodi u trci ispred Dragutina Rodića i Maja Dragojević Stojić.

Prema posljednim informacijama, Pavlović je povećao prednost u odnosu na druga dva kandidata, navode iz SNSD-a.

*****

Prema podacima Izbornog štaba SDS-a u Banjaluci u vođstvu je Draško Stanivuković sa 56% osvojenih glasova ispred Igora Radojičića (44%).

*****
Grujičić u izjavi za RTRS uvjeren u pobjedu za načelnika Srebrenice
*****
Prema nezvaničnim podacima iz stranačkih štabova, u trci za načelnika, nakon prebrojanih 38 odsto glasova, u prednosti je kandidat SNSD-a Milan Vukadinović sa 58 odsto osvojenih glasova ispred kandidata koalicije SDS-PDP Vukana Stankovića, koji je trenutno na 38 odsto glasova.
*****
Ognjen Milinković, prema nezvaničnim podacima izbornih štabova, biće novi načelnik Gacka.
Mirko Ćurić ima prednost više stotina glasova u odnosu na Iliju Stankovića, nezvanični su podaci izbornih štabovca iz Trebinja.
*****
RTRS: Mićo Mićić gubi u trci od Ljubiše Petrovića
U Bijeljini je kandidat SDS-a i PDP-a Ljubiša Petrović osvojio 52,4 odsto glasova, a kandidat koalicije “Zajedno za Semberiju i Srpsku” Mićo Mićić 47,6 odsto, javio je RTRS.
*****
Izlaznost na izbore u Hercegovini : Trebinje 58, 61 odsto, Bileća 72,2 odsto, Gacko 75 odsto, Ljubinje 68 odsto, Berkovići 73, 6 odsto

*****

Ognjen Milinković vodi ispred Milana Radmilovića u trci za gradonačelnika Gacka, nezvanični su podaci iz izbornih štabova iz ovog grada.

*****

Prema nezvaničnim rezultatima Izbornog štaba PDP-a u Bijeljini na osnovu preborojanih 19 odsto za gradonačelnika Bijeljine vodi Ljubiša Petrović sa 51,5% glasova, Mićo Mićić ima 37,2%, a Boban Lazić 8,6%   .

*****

RTRS: Pobjeda Avdalovića u Nevesinju?

Prema nezvaničnim i preliminarnim rezultatima, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Nevesinje Milenko Avdalović pobijedio je u ovoj opštini, osvojivši još jedan mandat, potvrđeno je za RTRS.
*****
Tijesna trka za gradonačelnika Prijedora
Dalibor Pavlović, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora vodi u trci nakon prebrojanih 18 biračnih mjesta, navode iz SNSD-a.

Na osnovu do sada prebrojanih glasova na 18 od 134 biračka mjesta, Pavlović ima 1.336, Dragutin Rodić, 1.221, a Maja Dragojević Stojić, 471 glas, podaci su SNSD-a.

*****

U seoskim mjesnim zajednicama u Bileći (Preraca, Vranjska, Mirilovići, Simijova, Baljci, Meka Gruda) prema nezvaničnim podacima izbornih štabova više glasova za načelnika opštine osvojio je Veselin Vujović ispred Nenada Vukoja.

Na Bijeloj Rudini, Planoj i Koritima veći broj glasova osvojio je Nenad Vukoje.

Nezvanične informacije govore da je Veselin Vujović u prednosti u Bileći za nekoliko stotina glasova.

*****

Prema prvim nezvaničnim podacima iz izbornih štabova u Trebinju Mirko Ćurić vodi na biračkim mjestima Ljubomir, Lastva, Mosko, Zupci, Petrovo Polje ispred Ilije Stankovića

*****

Luka Petrović /SNSD/ za Padrino radio: Očekujemo ubjedljivu pobjedu SNSD-a, zadovoljni smo kako je protekao izborni dan u Trebinju

*****

Slavko Vučurević , Radenko Drašković /HNP-PDP/ i Nebojša Vukanović /Za pravdu i red/ u izjavama za Padrino radio ukazali na nepravilnosti koje su prijavljene Gradskoj izbornoj komisiji

*****

Poslije okončanog izbornog dana, za Padrino radio govorili su stranački prvaci iz Trebinja.

Prve utiske dali su Dejan Bošnjak (SPS), Luka Petrović (SNSD), Milan Grubač (SDS), Dušan Kovač (US), Nebojša Vukanović (Za pravdu i red), Rajko Ćapin (SP), Jovica Vlatković (DNS), Slavko Vučurević (PDP), Bojan Šapurić (NDP), Slaviša Janković (Demos), Zoran Anđušić (Poligraf) i Radenko Drašković (HNP).

Kandidati za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić i Ilija Stanković svoje izjave su najavili za nešto kasnije tokom noći.

Pratite program Padrino radija na 90,8 MHz i na www.radiopadrino.com .

*****

U Republici Srpskoj glasanje na lokalnim izborima je završeno, a time i izborna tišina.

Građani su glasali uz poštovanje epidemioloških mjera koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.

Pravo glasa u opštinama i gradovima u Republici Srpskoj ima 1.235.482 birača.

Prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije BiH, u Republici Srpskoj je do 16.00 časova na birališta izašlo 492.702 birača ili 42,25 odsto.

*****

Do 16 časova u Trebinju je glasalo 51,13% birača. 

U Berkovićima je do 16 časova na izbore izašlo 1.089 birača, što je 66%. Opštinska izborna komisija (OIK) nije zabilježila izborne nepravilnosti.

U Bileći je do 16 časova pravo glasa iskoristilo 60,46% birača, a u OIK-u kažu da izbori protiču u najboljem redu.

U Nevesinju je do 16 časova svoju građansku dužnost obavilo 53,29% birača, što je 5.837 građana.

U Gacku je do 16 časova izlaznost birača bila 67%. Za sada nisu zabilježene nikakve nepravilnosti.

Izlaznost u Ljubinju do 16 časova bila je 57,94% potvrdili su u Opštinskoj izbornoj komisiji. Kako su kazali, nisu imali zabilježenih nepravilnosti.