Sinoć je u bijeljinskom hotelu „Drina“ održano takmičenje za Miss Republike Srpske, koje je ujedno i kvalifikaciono za Izbor Miss BiH za Miss World.

Ivona Vučković iz Bileće okitila se lentom Miss Republike Srpske, a pored nje titulu Mis interneta ponijela je Kristina Karišik iz Nevesinja, koja je ovogodišnja pobjednica takmičenja HP Miss Istočne Hercegovine. U konkurenciji od 20 djevojaka koje su se borile za titulu najljepše, u uži izbor i finale izbora za Miss BiH 2017 za Miss svijeta plasiralo se 12 djevojaka.

Zanimljivo je da je Kristina Karišik glasovima čitalaca našeg portala takođe osvojila i ovogodišnju titulu HP Miss media te je isti uspjeh ponovila i na takmičenju za Miss Republike Srpske.

Anja Čivčić, Tamara Trkulja,Leontina Rosić, Ilinka Jovanović, Anđela Suvajac, Daliborka Popović, Stana Petrović, Irina Kovačević, Žaklina Vilotić, Jovana Milašinović, su takođe pored dvije Hercegovke ušle u finale izbora za Miss BiH.


Mnogobrojnoj publici takmičarke su se predstavile noseći modele brendova „Shooter“ i „Timeout“, kao i u večernjim haljinama „Iskra Atelier“ iz Bijeljine. U revijalnom dijelu programa nastupila je profesor violine Nikoleta Pavlović, kao i mali manekeni Škole manekena „ABC models“ iz Bijeljine.

Djevojke su prethodno nekoliko dana boravile u Bijeljini na pripremama, a finalistkinje koje su izabrane na pripreme putuju u Tursku, u ekskluzivni hotel u Antaliji, nakon čega slijedi izor za Mis BiH koji će biti održan 1.oktobra.

 

Hercegovina promo / rtvbn.com