Najbolji sportisti Nevesinja u 2015.godini su kik bokseri„Veleža“ Dejan Dragović i Novica Terzić. Ovako je odlučila komisija sastavljena od sportskih i javnih radnika , a proglašenje je upriličeno na svečanosti organizovanoj sinoć  u Velikoj sali opštine Nevesinje.

 

 

sg 212 2015

Trofejni članovi „Veleža“ su ove godine na Svjetskom prvenstvu u Španiji osvojili zlatnu i srebrnu medalju, a potvrdili su i titule prvaka Republike Srpske i BiH.

Na svečanosti koju je organizovala opština Nevesinje proglašene su i sportske nade godine, najbolji sportski radnik, trener i ekipa.

Nagradu namijenjenu sportskoj nadi podijelili su atletičarka Duška Kovačević, košarkaš Marko Kalem, karatista Ognjen Torović i kik bokser Nikola Šaran.

Najuspješniji sportski kolektiv je  RK „Hercegovina“ koji je prvi dio sezone U Prvoj ligi RS završio sa svih deset pobeda.

Epitet sportskog radnika godine ponio je  predsjednik Karate Kluba „Velež“ Brano Stajić, a među trenerima je istakao Dragomir Šaponja koji je napravio rukometnu ekipu za velike domete.

Posebnu plaketu organizatora dobilo je Sokolsko društvo „Nevesinjska puška“ čiji su članovi takmičeći se na raznim sokolskim nadmetanjima dostojanstveno predstavljali opštinu.

U revijalnom dijelu programa nastupile su članice Plesnog kluba  „Lets dens“ .

Izvor: Radio Nevesinje