Izvor: Nezavisne Novine

Trebinjka Ivana Ninković, plivačica banjalučkog Olimpa i bh. reprezentativnika, imala je uspješne nastupe na Otvorenom prvenstvu Srbije, koji su joj bili posljednja provjera uoči Svjetskog prvenstva u Barseloni.

Ninkovićeva je proteklog vikenda osvojila dvije zlatne medalje. U disciplini 50 metara prsno isplivala je rezultat od 32,82 sekunde, a na 100 metara prsno zabilježila je vrijeme 1.12.60 minuta.

“Prilično sam zadovoljna rezultatima koje sam ostvarila u Beogradu. To nisu moja najbolja vremena, ali nisam ni tempirala formu za Otvoreno prvenstvo Srbije. Moj osnovni cilj je da dobro plivam u Barseloni. Ipak, u Srbiji nije bilo lako doći do medalje, bila je jaka konkurencija, jača nego prošle godine, jer je bilo dosta dobrih plivačica iz različitih zemalja i trebalo se dobro potruditi za zlatnu medalju”, rekla je Ninkovićeva.

Plivačica Olimpa u Španiju putuje u petak, a na šampionatu svijeta će plivati dvije discpline. Ninkovićeva će 100 metara prsno plivati 29. jula, a 50 metara prsno 3. avgusta, tako da će imati vremena i da trenira na bazenu u Barseloni, što joj je, kako kaže, veoma bitno.

“U Barseloni očekujem bolje rezultate nego što sam ostvarila na takmičenju u Beogradu. Na 100 metara prsno mi je rekord 1.11.19 minuta, a na 50 metara 31,86 sekundi i vjerujem da mogu da plivam brže od tog vremena. Dobro sam trenirala i mislim da sam spremna za bolji rezultat”, istakla je Ninkovićeva.

Na Otvorenom prvenstvu Srbije bila je uspješna i Nina Žarković, takođe, plivačica Olimpa. Ona je osvojila srebrnu medalju na 50 metara delfin pošto je u finalu ovu disciplinu isplivala za 29.16 sekundi. Na Otvorenom prvenstvu Srbije, koje je održano od 19. do 21. jula, nastupilo je 368 plivača i plivačica iz 47 klubova iz Bugarske, Makedonije, Slovenije, Izraela, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U Barseloni je u toku Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima. Ljubitelji ovih sportova imaće priliku da na jednom mjestu vide najbolje što svijet u ovom trenutku ima da ponudi iz plivanja, vaterpola i skokova u vodu. SP je počelo 20. juna, a završava se 4. avgusta.