Od početka epidemije korona virusa u Srpskoj, prema podacima MUP RS, zbog nepoštovanja epidemioloških mjera je kažnjeno ukupno 5.880 građana.

Kako je iz MUP potvrđeno za Srpskainfo, u posljednjih 10 dana, od kada je ponovo uvedena obaveza nošenja maski na otvorenom, evidentirano je 58 prekršaja građana, koji su na ulicu izašli bez maske.

I u većini drugih slučajeva radilo se o prekršajima, ali ostaće zabilježno da je zbog nepoštovanja korona mjera 60 građana i krivično odgovaralo.

– Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su od 20. marta evidentirali 59 krivičnih djela zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i jedno krivično djelo prenošenje zarazne bolesti – navode iz MUP.

Od početka epidemije do kraja septembra evidentirana su 1.862 prekršaja zbog nekorišćenja zaštitne maske i četiri prekršaja zbog neodržavanja fizičke distance na javnim površinama.

Ipak, najviše prekršaja, čak 3.896, evidentirano je zbog kršenja zabrane kretanja, odnosno zbog nepooštovanja policijskog časa u vrijeme dok je u Srpskoj na snazi bilo vanredno stanje.

 

 

 

Izvor: Srpska info