Juče je na zvaničnoj facebook stranici Izbora za Miss BiH za Miss Svijeta započelo glasanje za najljepšu djevojku Bosne i Hercegovine, koja će ovim glasovima osvojiti titulu Miss interneta BiH na centralnom izboru koji će biti održan 1. oktobra 2017. godine.

Poslije nepunih 24 sata glasanja na vrhu se već izdvojilo nekoliko djevojaka, a među njima i Nevesinjka Kristina Karišik, aktuelna Miss Istočne Hercegovine i Miss Republike Srpske Ivona Vučković iz Bileće.

Trenutno prvo mjesto zauzima Žanin Pavlović iz Žepča sa 5776 glasova, dok je na drugoj poziciji Kristina Karišik sa 695 glasova, aktuelna pobjednica takmičenja HP Izbora za Miss Istočne Hercegovine i nosilac lente HP Miss media 2017 i Miss interneta Republike Srpske.

Kristina Karišik, Foto: HP

Na trećoj poziciji nalazi se Ivona Vučković sa 613 glasova, dok je na četvrtom mjestu od 24 finalistkinje je Daliborka Popović iz Brčkog sa 482 glasa.

Ivona Vučković; Foto: Nezavisne novine

Zanimljivo je da je među finalistkinjama i Miss dijaspore BiH 2017 Aida Karamehmedović, koja živi u Švedskoj a porijeklom je iz Trebinja.

Aida Karamehmedović, Foto: Facebook / Miss BiH

Svoj glas “lajkom” na fotografiju za Kristinu Karišik možete dati OVDJE, dok za Ivonu Vučković možete glasati OVDJE. Glasati za Aidu Karamehmedović možete na linku OVDJE.

Sve finalistkinje 15. septembra putuju u Tursku, u ekskluzivni Grand Prestige hotel u Antaliji, nakon čega slijedi izor za Miss BiH koji će biti održan 1.oktobra.

 

UKOLIKO STE PROPUSTILI BROJNE FOTO REPORTAŽE I DEŠAVANJA VEZANA UZ IZBOR NAJLJEPŠE DJEVOJKE ISTOČNE HERCEGOVINE TOKOM MJESECA MAJA I JUNA OVE GODINE MOŽETE IH POGLEDATI NA LINKU OVDJE.

 

 

HP, septembar 2017.