Volite da kuvate, pravite kanapee za posluženje, koktele, lepe kafe i ledene čajeve koji bi mogli da krase vaš Instagram profil a da pritom ostanu preukusni i oduševe vaše prijatelje?

Ako je odgovor – da, imamo par odličnih ideja za vas ukoliko ste svoj folder inspiracije u kuhinji malo istrošili. U poslednje vreme na internetu nailazila sam na niz različitih, romantičnih, kreativnih ali i veoma praktičnih DIY načina da svoju hranu dekorišete, od jestivog cveća do neobičnih kocki leda – a svi su veoma jednostavni da se primene i daju odličan efekat. Sigurno ćete poželeti da neke od njih isprobate već danas!

Ledene kocke od kafe

Ukoliko ste  ljubitelji magičnog napitka zvanog kafa, ovaj jednostavni trik ulepšaće vaš užitak konzumiranja ledene kafe. Kako vam kocke leda ne bi razblažile kafu, postoji jednostavno rešenje – zaledite samu kafu! Dakle, napravite kafu, ostavite je da se na sobnoj temperaturi prohladi, na kratko je zatim ubacite u frižider – a onda je sipajte u posudu za led i ubacite u zamrzivač. Da, toliko je jednostavno! Takođe, ako želite da vam kocke leda od kafe izgledaju još interesantnije – u svaku od njih pre nego što je ubacite u zamrzivač možete dodati po zrno kafe.

 

 

Jestivo cveće za čaj

Jestivo cveće pravi je hit na Instagramu, i mislim da sam ga viđala na apsolutno svemu što se može dekorisati. Iako je u poslednje vreme popularan dekor za kolače i torte, moj omiljeni načih da ga iskoristim je dodavanje u  čaj. Homemade ledeni čaj napravite tako što ćete veću količinu čaja napraviti, ohladiti na sobnoj temperaturi a zatim ga ubaciti u frižider. Pri pripremi, dodajte u njega par kocki leda, med ili javorov sirup, a zatim čaj ukrasite raznobojnim jestivim cvećem koje će instant učiniti vaš jednostavan ledeni čaj pravim ekskluzivnim Instagram style pićem!

Ukrasite tortu jestivim cvećem

Svi vole torte, a evo i jednostavnog novog načina da ih ukrasite. Jestivo cveće u dezertima našlo je novu primenu, jer do sada smo se pomalo mučili sa dekoracijama koje nisu jestive i koje kasnije moramo da sklanjamo. Jestivo cveće vašim tortama daće svežinu i učiniti da izgledaju stylish, a nećete imati brigu oko njega. Ukoliko ste ljubitelji cheese cake-a, još zanimljiviji način da iskoristite jestivo cveće je da ga ubacite u želatin masu koja se izliva na vrhu ovog kolača.

Ledene kocke sa jestivim cvećem za koktele

Varijacija na ledene kocke sa kafom, ali svakako dobro naglasiti. Ukoliko ste ljubitelji koktela, mimoza, špricera, belinija, rozata.. dobro znate da vam je za uspešan koktel potreban led. Kako bi vaši kokteli izgledali kao da ste ih naručili u ekskluzivnom restoranu – jednostavno u kocke leda ubacite nekoliko jestivih cvetova, uz dodatak bobičastog crvenog voća. Ubacite kocke leda u koktele, cvetovi će ih ukrasiti, a dok se led bude topio kokteli će pomalo poprimiti i ukus voća iz leda.

Dekorisani sendviči

Sendviči i kanapei su idealna hrana za manje proslave i okupljanja sa prijateljima, a od sada više ne moraju izgledati obično. Možete se u dekorisanju poslužiti već pomenutim jestivim cvećem, ali cvetne oblike možete i imitirati od drugih sastojaka koji bi zapravo vašim sendvičima dali bolju kombinaciju ukusa. Sendviče tako možete dekorisati prilozima kao što su kečap ili majonez, a možete ih dekorisati i semenkama ili sitno seckanim povćem.

 

 

 

Izvor: Wannabe magazin