Komunalna inspekcija Nikšića, drugog po veličini grada u Crnoj Gori, gdje će u martu biti održani lokalni izbori, najavila je da će najkasnije početkom narede sedmice ukloniti veliki mural sa likom mitropolita Amfilohija.

Mural sa likom mitropolita je postavljen 7. januara na dan njegovog rođenja, na jednoj od zgrada u centru grada, a podgorički CdM piše da je riječ o “plakatu razdora”, koji, kako kažu, razbuktava vatru u crnogorskom društvu od kada je postavljen, bez dozvole nadležnih organa i skupštine stanara.

Sekretarka Sekretarijata za inspekcijski nalog u Nikšiću Bojana Janjušević Vukovicć rekla je za portal da je osobama koje su odgovorne za postavljanje plakata, po proceduri dat rok da ga same uklone.

Ukoliko se to ne dogodi, a najkasnije tokom naredne sedmice, kaže, nadležne službe će ukloniti “ceradu” sa zida zgrade.

– Slike su postavljene bez odobrenja nadležnog organa lokalne uprave. S tim u vezi preduzete su mjere u skladu sa zakonom o održavanju stambenih zgrada i naloženo je odgovornim licima uklanjanje slika. Izaći ćemo ponovo na teren, odnosno nakon obavljene inspekcijske kontrole utvrdiće se da li su postupili po nalogu komunalnog inspektora. Ako nisu, nadležne službe će pristupiti uklanjanju – navela je Janjušević Vuković.

CdM piše, pozivajući se na nezvanične izvore, da jedna manja grupa Nikšićana “čuva” plakat, a riječ je, kažu, o “ultra huliganskoj grupi navijača, koji čuvaju grafite svog tima od supraničke ekipe.

Janjušević Vuković je rekla da nema te informacije.

 

Izvor: Tanjug