Inicijativa da svaki grad i opština u Srpskoj dobiju ulicu sa nazivom “9. januar”, koju je podržao predsednik RS Milorad Dodik, već je prihvaćena u Bijeljini i Trebinju.

 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je juče da će u čast Dana Republike ovaj grad dobiti trg koji će nositi naziv 9. januar.

– Mislim da je to dobra ideja i tako dobre projekte ćemo uvek podržati – rekao je Mičić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Mićo Mićić

On je istakao da Bijeljina već 12 godina slavi Dan Republike i dostojno obilježava taj praznik, a o inicijativi se već jutros razgovaralo na kolegijumu u Gradskoj upravi.

– Bijeljina je prvi grad u Srpskoj koji je dobio Ulicu patrijarha Pavla, a već smo razgovarali o tome koji bi to trg bio primjeren da bude nazvan 9. januar, što zaslužuje nov, lijep i moderan trg u gradu – rekao je Mićić.

I Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja, danas je izjavio kako će ovaj grad podržati inicijativu “EuroBlica”.

Luka Petrović

– Zahtjev je upućen Skupštini grada i nadležnoj komisiji za davanje naziva  ulicama, da  odredi koja će ulica ili trg nositi ime tog značajnog datuma – naveo je Petović.

On je rekao da će gradska uprava i ove godine podržati Boračku organizaciju Trebinja u obilježavanju Dana RS.

– Podržaćemo ih u organizaciji kolone vozila koja će 9. januara proći ulicama grada i organizovanju velikog vatrometa – istakao je Petrović.

Sokolac: Samo treba izabrati prikladnu ulicu

Sokolac će uskoro dobiti ulicu ili trg sa nazivom 9. januar u čast Dana Republike, rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

– Na prvoj sjednici Skupštine opštine nakon praznika iznijeću ideju o izboru ulice ili trga koji će poneti naziv 9. januar i to treba što prije da uđe u proceduru – naveo je Bjelica.

On je naveo da samo treba izabrati prikladnu ulicu ili trg u gradskom naselju Sokolac.

“Za Istočni Drvar to će biti velika čast”

Načelnik opštine Istočni Drvar Milka Ivanković, rekla je da će lokalni parlament na prvom narednom zasjedanju odrediti ulicu koja će u čast Dana Republike Srpske dobiti naziv “9. januar”.

Ivankovićeva je istakla da će to za Istočni Drvar biti velika čast.

– Ponosni smo na taj datum i svake godine ga obilježavamo. To je nešto što je naše i što nam niko iz duše ne može oduzeti – rekla je Ivankovićeva i dodala da je lokalni parlament juče usvojio budžet opštine u iznosu od 1,1 milion KM.

 

Izvor: Blic