Ako tražite inspiraciju za sledeće putovanje, ova lista može vam dati dobre ideje.

Donosimo vam sedam najinteresantnijih mjesta koja treba da posjetite.

Tunis

Nakon burnog perioda, prestonica Tunisa ponovo se ističe kao popularna turistička destinacija. Na Birsi posetioci mogu posmatrati veličanstven zalazak sunca i otkrivati zanimljivu prošlost ove zemlje.

Smješten na Sredozemnoj obali, Tunisov stari dio grada dio je svjetske baštine pod zaštitom UNESCO i prepun je spomenika, među kojima su Velika džamija i Džamija Az-Zajtuna.

Korzika

Više od tri miliona turista svake godine posjeti ovo Sredozemno ostrvo radi njegovih prelijepih plaža. Na Korzici, gdje inače živi oko 300.000 ljudi, rođen je Napoleon Bonaparta, a dio je Francuske od 1769, piše beogradski portal B92.

korzika1

Cermat, Švajcarska

Ovo selo u Švajcarskim Alpima privlači više od jednog miliona posetilaca svake godine, zahvaljujući prelijepoj prirodi i odličnim uslovima za skijanje i planinarenje.

To je jedino selo na švajcarskoj strani Materhorna i privlači turiste još od kako je britanski istraživač Edvard Vimper postao prvi koji je osvojio vrh 1865.

Hoteli su ovde među najskupljim u Švajcarskoj.

Farska ostrva

Ovaj arhipelag u sjevernom Atlantskom okeanu nalazi se na pola puta između Islanda i Norveške.

Autonomna država dio je Kraljevstva Danske, a turisti ovde još nisu počeli da dolaze u velikom broju.

Zbog prelijepe netaknute prirode čitaoci National Geographic Traveler smjestili su ih na listu najboljih destinacija za 2015.

Farska ost

Kojasan, Japan

Kojasan, manastirski kompleks na jugu Osake srce je japanskog budizma i sledeće godine obilježava 1.200 godina postojanja.

Ustanovio ga je Kobo Daiši, osnivač Šingonske škole budizma i jedno je od najsvetijih mjesta u Japanu.

Posetioci mogu da se upoznaju sa načinom života budističkih monaha i isprobaju posebne vegetarijanske specijalitete.

Sark, Kanalska ostrva

Sark posetiocima nudi šansu da uđu u nešto drugačiji svijet bez saobraćaja i gužvi. Ovde vrijeme teče sporije, a jedina prevozna su kočije i bicikl.

Hajderabad, Indija

Poznat i kao Grad bisera, Hajderabad mami turiste svojim istorijskim spomenicima, palatama, muzejima i tradicionalnim bazarima.

Njegova najveća atrakcija je džamija Čarminar, sagrađena 1591.

 

Izvor: B92