Borba za prikupljanje novčanih sredstava za liječenje djevojčice Minje Matić iz Kragujevca ujedinila je cijelu Republiku Srpsku, a danas  svoju humanost su pokazali i brojni Trebinjci.

Humanitarni bazar za Minju počeo je jutros u 10 časova u Dučićevoj ulici. Akciji su se priključile humanitarna organizacija “Djeca djeci”, “Sunce nam je zajedničko”, “Igdajedu”, Dječiji vrtić “Naša radost”. Pored njih svoj doprinos su dali i kozmetički saloni, ugostiteljski objekti ali i građani koji su razne ručne radinosti, kolače, krofne, mafine, medenjake, odjeću i druge potrepštine donirali u cilju što uspješnijeg bazara.

Članica udruženja “Djeca djeci” Mirsada Ćurić je izjavila da su jako zadovoljni velikim odazivom ljudi.
“Kao sto možete vidjeti pred vama je humanitarni bazar za malu Minju iz Kragujevca. I naše udruženje Djeca djeci je jedno od učesnika ovog bazara, gdje se donacijama za bazar pridružio veliki broj djece, njihovih roditelja, likovnih umjetnika, privatnika, kao i mnogi drugi. Jako smo zadovoljni velikim odzivom ljudi našeg grada, gdje su ovim gestom pokazali humanost i empatiju, i ovom prilikom želim da im se zahvalim”, rekla je Mirsada.
Istakla je da su do sada prodali i više nego što su očekivali, i nadaju se da će ovaj bazar biti uspješno završen.

O velikom odazivu Trebinjaca svjedoče i fotografije.

 

Podsjećamo, lijek za bolest od koje boluje jednogodišnja Minja postoji u SAD, i za njega treba izdvojiti 2,4 miliona dolara.

Bazar traje do 16 časova. Prošetajmo svi do gradskog trga, sigurno ćete pronaći nešto lijepo i ukusno,a naše malo Minji znači mnogo.

 

 

 

 

Svetlana Grbić

HP, novembar 2020