U okviru drugog Novogodišnjeg humanitarnog bazara “Ruke moje daruju da podrže život”, u organizaciji “Dječijeg vrtića” iz Gacka, sa saradnicima, 12. ili 13. decembra biće održana humanitarna “Trka za zdravlje”.


Grupa entuzijasta, sportista, rekreativaca, su došli na ideju da doprinesu skupljanu novca za Marka Vučkovića iz Bileće kroz trčanje.
Naime, oni su planirali da kroz trčanje promovišu zdravlje i prirodne ljepote Gacka i povežu sa Bilećom.
Trčaće 70 km kroz ljepote ovog dijela Hercegovine. Start je planiran za Papin do (Volujak), a cilj je u Bileći (Bilećko jezero).
Kroz “Trku za zdravlje”, ovi ljudi žele ukazati na potrebu svakog pojedinca da vodi brigu o sopstvenom zdravlju kroz fizičku aktivnost, naročito u godini gdje nam je sistematski narušeno, kako mentalno, tako i fizičko zdravlje. A ključni cilj trke je upravo zdravlje Marka Vučkovića.
Trka će biti realizovana 12./13. decembra, u zavisnosti od vremenskih uslova. Do tada, otvorena je “prodaja” kilometara.
Naime, svi mogu biti učesnici ove lijepe sportske, humane akcije tako što će kupovati kilometre. Početna cijena jednog kilometra je 10 KM. Kilometre može kupiti svaki pojedinac, ustanova, udruženja i slično. Svaka kupovina kilometra će biti javna, transparentna i dostupna svima.
Za sve potrebne informacije, pozvati na kontakt telefon 065/719-647.
Ukupan novac od “Trke za zdravlje” će biti objedinjen sa novcem od Novogodišnjeg humanitarnog bazara i uplaćen na broj žiro računa Marka Vučkovića iz Bileće kome je neophodna transplantacija bubrega koju je potrebno uraditi što hitnije, u Bjelorusiji. Za to je potrebno prikupiti 140 000KM.
“Da naši koraci budu mozaik ozdravljenja”,poručuju optimistični trkači i trkačice iz Gacka i Bileće koji već sada najavljuju da je ova trka samo uvertira za neke nove, trkačke poduhvate.
Trkači/ce “Trke za zdravlje” su:
1. Nada Jovović
2. Jelena Jovović
3. Ivana Tabaković
4. Radoš Milošević
5. Đorđe Šinik
6. Goran Žuža
7. Luka Mastilović
8. Miljan Okiljević
9. Nikola Zirojević
10. Radoš Tabaković
11. Milan Gutović
12. Čedomir Šuković
13. Nebojša Stevović
14. Saša Rončević
15. Savo Simić
16. Miloš Vasiljević
17. Srđan Govedarica
18. Srđan Matković

 

Izvor: Radio Bileća