Na banjalučkom Trgu Krajine danas jedna neobična „humanitarna akcija“. Aktivisti Karaktera prikupljaju „Marku za Vladu“, kojom će, kako su istakli, pomoći Vladu RS.

 

 

trg

 

„Organizovali smo ovu akciju da bi na neki način podstakli mlade ljude u BiH da pomažu u izgradnji bolje države jer smo vidjeli da naša Vlada grca u problemima, pa smo se samoinicijativno odlučili za ovaj korak da se građani uključe i da doniraju koliko ko može. Cilj nam je da osvijestimo ovaj narod da mora ponovo krene – ako neće narod da krene neće ni vlast“, rekao je za MONDO jedan od aktivista Karaktera.

Kažu da ovo nije samo humanitarna akcija, već akcija koja podiže svijest naroda.

„Narod je toliko dao od sebe, pa može valjda i tu marku za našu Vladu“, kaže ovaj aktivista i dodaje da akcija služi podizanju svijesti da narod treba više da razumije stvari koje se dešavaju u državi i da da i posljednji atom snage za promjene.

Aktivisti Karaktera su na banjalučkom Trgu Krajine stavili i simboličnu kasicu – prasicu, ali i uplatnice na koje građani mogu donirati onoliko novca koliko žele.

„Mi se nadamo da ćemo kasicu napuniti do kraja dana i da ćemo na račun Vlade RS uplatiti koliko toliko, ovo je naš doprinos, pomoći ćemo koliko možemo“, kažu iz Karaktera u nadi da će Vlada shvatiti njihovu akciju i primiti pomoć.

„Nadamo se da će i neko od njih (iz Vlade RS) doći i donirati marku“.

Ova neobična akcija izazvala je prilično interesovanje Banjalučana, neki su uzeli uplatnice, dok su neki punili kasicu kovanicama.

Oni koji su učestvovali u ovoj akciji sada s pravom mogu pitati Vladu RS „Gdje su naše pare?“.

trg3

 

trg6

KarAKTerKarAKTer je neformalna aktivistička mreža koja se bavi satirično – informativnim sadržajima, te za interes ima razrađivanje ideja na planu pomirenja i saradnje širokog spektra regionalnih različitosti kroz rad sa mladima organizirajući različite online i offline aktivnosti,. Takođe se bavi autorskim istraživanjima na planu današnje politike i rada parlamentarnih feudalaca, te budno prati svaki korak organa vlasti iz šarolikog asortimana njihovih nadasve ”produktivnih” aktivnosti.

Izvor: mondo.ba