Konturisanje je jedan od omiljenih beauty trendova, iako se tehnike iz sezone u sezonu mijenjaju.

Kada su se pojavile u svijetu šminkanja, konture su dobro mogli da nanesu samo profesionalni šminkeri, ali žene su vremenom toliko zavoljele konture, da je sada, gotovo svaka profesionalka pri njihovom nanošenju.

Konturisanje je tehnika šminkanja, koja naglašava sve što treba i kamuflira svaku nepravilnost na vašem licu. Proteklih nekoliko godina jake konture bile su vodeći beauty trend, ali sada se vraćamo prirodnom, nenaglašenom izgledu lica. Beauty svijet se ove sezone okreće laganim linijama i bojama.

S obzirom na to da su ove sezone poželjne blage konture, nosive u bilo koje doba dana, taj look možete postići u samo tri koraka.

#1 Ublažite tamne linije

U nekoliko isprekidanih poteza, četkom sa manje proizvoda, nanesite bronzer ispod jagodice, kako biste na prirodan način istakli jagodičnu kost i vizuelno smanjili svoje obraze. Za što neutralniji izgled, potrudite se da konture dobro izblendate i ublažite prelaz.

#2 Highlighter i korektor za prozračan ten

Ova dva proizvoda daju finish konturisanju i licu daju sjajan i svjež izgled. Pravu nijansu korektora koristite za područje ispod očiju. Kada je highlighter u pitanju, manje je definitivno više, pa vam preporučujemo da ga nanesete u blagim tragovima.

#3 Koristite četkice

Četkice za šminkanje, uz adekvatne proizvode, preduslov su dobre konture. Za savršeno konturisano lice potrebne su vam tri četkice i beauty blender. Potrebne su vam četkica za blendanje, četkica za korektor i pljosnata četkica za bronzer, dok je beauty blender tu, da sve proizvode stopite na što prirodniji način.

 

 

Izvor: Ljepota i zdravlje