Ako u svoju jutarnju rutinu dodate ove stvari i podignete svoj autfit na viši nivo, a dobijete dan bez stresa. Žene znaju koliko jutarnje biranje odjeće, spremanje i sređivanje umije ponekad da bude stresno, ali dame sa sa stilom zbog dobre organizacije nemaju tih problema. Uz jednostavne trikove možete sebi znatno olakšati jutarnje rutine i zablistati u punom sjaju. 

Vode računa o vremenu Jutarnje tuširanje, njega, šminkanje i oblačenje nikako ne možete završiti za 15 minuta. Zato kako biste izbjegli stres i sebi otežali nastavak dana, potrudite se da ustanete malo ranije. Na tajn način ćete sve potrebne aktivnosti obaviti na vrijeme, bez žurbe.

Planiraju stajling Ukoliko uveče imate vremena, najbolje bi bilo da unapred pripremite garderobu koju ćete ujutru obući. Tako ćete izbeći jutarnje “kopanje” po ormaru i traženje adekvatne odjeće, a time i dodatni stres.

Prate vremensku prognozu Obavezno ujutru pogledajte vremensku prognozu prije nego što krenete na posao i u skladu sa tim se obucite.

Vode računa o donjem vešu Kada je reč o donjem vešu, obratite pažnju na materijal i boju odjeće, te prema tome odredite koji ćete nositi. Ako oblačite svijetle pantalone neka donji veš bude u boji kože bez šava, a kod gornjeg djela s tankim naramenicama preporučuje se brushalter bez naramenica.

Nose odjeću koja im pristaje Alfa i omega dobro stilizovanog autfita su komadi odjeće koji vam dobro leže. Ako ponesete garderobu koja nije vašeg konfekcijskog broja teško ćete izgledati dobro. Biraju odgovarajući modni dodatak. Ako izaberete adekvatan modni dodatak, bilo da je riječ o torbici, nakitu ili ešarpi, dobićete kompletan stajling. Međutim, vodite se pravilom: Manje je više!

Torbicu napune stvarčicama za prvu pomoć Spakujte u svoju torbu nekoliko flastera, tabletu protiv bolova, kao i karmin da popravite šminku. Te stvarčice ne zauzimaju mnogo mjesta, a mogu vam spasti dan.

Izvor: www.infopult.info