Za njega kažu da je najromantičniji dan u godini i skoro svako od nas ima određene male “rituale” koje radi na taj dan.

Ipak, treba naglasiti da je potrebno voljeti i biti romantičan baš svakog dana, a kako biste izgledale prekrasno na Valentinovo, donosimo vam par odličnih ideja.

Vatrena haljina


Ta divna crvena haljina, tako privlačna i tako moderna. Jedan je od onih komada garderobe koji nikada neće pasti u zaborav, a može se nositi u mnogobrojnim prilikama. Dan zaljubljenih samo je jedna od njih.

Nježna nijansa


I puder ružičasta jedna je od onih boja koje se mogu nositi uvijek, bez obzira na priliku. Veoma nježna i privlačna, s njom nikada ne možete pogriješiti, jer će u svakom slučaju osvježiti vaš stajling, a veoma lako je možete kombinovati sa većinom drugih boja.

Kombinezon


Odlična opcija za neformalne prigode, ali postoje modeli koje veoma lako možete nositi i u formalnim prilikama. Kombinezon je veoma udoban komad garderobe i, iako ga najčešće nosimo tokom proljeća i ljeta, postoje i modeli koji su prilagođeni zimskim uslovima.

Koža je koža


Kožne pantalone ili kožne helanke veoma su odlična opcija tokom zimske sezone, a možete ih nositi baš u svim prilikama. Da, to znači da ih možete nositi i na Valentinovo.

Lepršava suknja


Lepršavu suknju od tila ne možete nositi baš u svim prilikama, ali je ona veoma privlačan komad garderobe. Lako se kombinuje sa majicama, bluzama i košuljama, a prije nego se odlučite za nju, provjerite kakvi su vremenski uslovi vani.

Buntovnica


Gležnjerice, farmerice i kožna jakna i postaćete prava mala bunotvnica! Međutim, kako ne bi sve ostalo na tome, ovaj stil možete malo i “ublažiti” pomoću asesoara. Šešir i zanimljivi šal odlično će odraditi taj posao.

Neutralno i vatreno


Neutralne nijanse veoma su zahvalne za kombinovanje, a nikada nećete pogriješiti ako ih kombinujete sa vatrenim nijansama (bilo da se radi o crvenoj, narandžastoj ili fuksiji).

Čizme preko koljena


O da, veoma poželjne tokom svih sezona (dobro, izuzev ljeta), čizme preko koljena jedan su od vodećih trendova unazad par sezona. Veoma su moderne, a idealne za hladne zimske dane, ali i većinu kombinacija. Farmerice i čizme preko koljena? Odlično! Mini suknja ili mini haljina i čizme preko koljena? Još bolje!

Dvije efektne nijanse


Kako biste izgedali veoma upečatljivo, uvijek možete kombinovati (pomalo neočekivane) komade garderobe. Primjera radi, klasične pantalone odlično se slažu sa korsetom sa peplumom. Takođe, ponekad je dovoljno da nosite samo dvije boje, a koje su veoma efektne i koje se dopunjuju. Crna i crvena odličan su izbor!

Poljubac u prolazu


Kožna jakna je veoma popularna, a na tržištu se može pronaći tako mnogo modela. Crna je uvijek klasična, a ako baš nju birate, onda pronađite model koji na sebi ima i zanimljive detalje, a koji su idealni za sve kombinacije.

Bez ramena


Haljina A kroja prilično je popularan model najženstvenijeg komada garderobe. Ipak, za Valentinovo izgledajte veoma odvažno i privlačno tako što ćete birati haljinu bez ramena.

Cvijeće, cvijeće


Postoji li išta ljepše od cvijeća? Možda i postoji, ali kada je riječ o garderobi, ovo je jedan od najzastupljenijih i najpopularnijih dezena koji možete naći. Veoma lako se može uklopiti u svakodnevni stajling, a može vam pomoći i da ga malo osvježite.

Mini suknja


Mini suknja je veoma privlačna, ali samo ukoliko se pravilno kombinuje. Ako nosite mini suknje, onda nikako ne bi trebalo da istovremeno nosite i dekoltirane komade garderobe. S druge strane, ukoliko se uz mini suknju odlučite za košulju, ipak otkopčajte jedno do dva dugmeta.

Nikud bez srca


Džemper sa zanimljivim detaljima (kao što su srca) sigurno će privući pažnju, kako na gornji dio tijela tako i na sveukupnu kombinaciju.

Šljokice


Da li nam je potreban razlog da nosimo šljokice? Iako se one uglavnom povezuju sa novogodnišnjim praznicima, veoma lako ih možete uvrstiti u svaki stajling koji ćete nositi u svečanim prilikama.

Rol kragna


Haljina sa rol kragnom jedan je od najpopularnijih zimskih modela haljina, a osim što je možete nositi svakodnevno, možete je iskoristiti i da je nosite tokom najromantičnijeg dana u godini.

 

 

 

Izvor: Mini Magazin