Foto: Hercegovina Promo

Fotografija iz mjesta Nikiti, smještenog na poznatom grčkom poluostrvu Halkidiki (njegovom centralnom dijelu koje nosi naziv Sitonija), zabilježena okom naše kamere.

Grčka, njene prelijepe plaže i beskrajno plavo more su već nekoliko godina sve interesantnija destinacija za ljetni odmor velikog broja turista iz Republike Srpske. Do Halkidikija iz Trebinja stićićete automobilom vožnjom preko Crne Gore, Albanije i Makedonije za oko 12 časova.

Plaža u Nikitiju (Sitonija)

U zavisnosti od same destinacije na Halkidikiju put je dug oko 800 kilometara i uključuje vožnju kroz gradove Podgorica, Skadar (AL), Tirana (AL), Elbasan (AL), Ohrid (MKD) – odlična opcija za odmor ili noćenje, Bitolj (MKD) odakle prelazite u Grčku. Polazna tačka za sve pravce na Halkidikiju je Solun, koji je od najvećeg istočno-hercegovačkog grada udaljen oko 700 kilometara.

Za sve one koji do sada nisu imali priliku putovati kroz Albaniju i informacija da je putna infrastruktura u ovoj zemlji u stalnom napretku i da je u najmanju ruku ravnopravna sa kvalitetom u našoj zemlji, a brojne dionice su i značajno bolje.

B.S. / Hercegovina Promo

( U danima vikenda kroz rubriku “Vikend razglednica” koju smo prvobitno objavljivali na našem portalu od sredine 2013. godine, donosimo vam fotografije koje smo napravili van Hercegovine, tek toliko da nam kao vodilja i putokaz za “ljepšu Hercegovinu” budu brojna očaravajuća mjesta na raznim meridijanima)