Trebinje je juče bilo domaćin mažoretkinjama „Karavana mimoze“ iz Herceg Novog, koje su predstavile najpoznatiju turističku manifestaciju na crnogorskom primorju.

Tačno u 16 časova mažoretkinje, trombonjeri i Gradska muzika iz Herceg Novog započeli su svoj defile ulicama Trebinja, na oduševljenje svih posjetilaca. Svim prolaznicima koji su uživali  uz muziku i ples mažoretkinja, dijeljena  je mimoza, cvijet u čiju čast se ova manifestacija i održava. Vedrinu i šarenolikost karnevala dodatno su uljepšali klovnovi svojim atraktivnim koreografijama.

Nakon povorke kroz grad, ova tradicionalna manifestacija završila se u hotelu „Leotar“  gdje je upriličen maskenbal, koji je organizovao hotel kao domaćin uz saradnju sa Turističkom organizacijom Trebinja.

Posjetom Trebinju okončana je  promotivna tura praznika, tokom koje je „Mimozin karavan“ posjetio Jagodinu, Zlatibor, Banja Luku, Beograd, Bijeljinu i Podgoricu.

Ljubitelji ovakvih proslava, već ovog vikenda, u subotu 17. februara mogu posjetiti Herceg Novi, gdje će  od 11  časova biti upriličena Fešta na Škveru, a dan kasnije i dva dječija maskenbala u Institutu Igalo.

Pogledajte HP video prilog u kojem vam prenosimo dio jučerašnje proslave na ulicama Trebinja:

Praznik mimoze u Trebinju

Svi koji su danas osjetili draži tradicionalne proslave mimozi u čast, kući su, osim prepoznatljivog cvijeta, ponijeli dobro raspoloženje, vedar duh i uspomenu više.

Posted by Hercegovina Promo on Freitag, 16. Februar 2018

 

Video produkcija: HP media group & Bitrate

 

HP, februar 2018.