Kao muškarci možda nemamo to opterećenje da moramo da razmišljamo o šminkanju, raznim vrstama nege i brige o licu i koži, ali to ne znači da ne treba svakodnevno da vodimo računa o sebi i da se trudimo da u svakom momentu izgledamo najbolje što možemo. Negde su se i vremena promenila, pa momci više brige ulažu u svoj izgled, od toga koje i kakve kreme koriste za svoje telo i lice, kako stilizuju svoju kosu, depiliraju se, jednostavno, uredno brinu o svojoj ličnoj higijeni. Da bismo malo olakšali, evo nekoliko trikova kada je nega u pitanju koji će ti sigurno koristiti na svakodnevnom nivou, jer neki čak umeju da uštede mnogo vremena.

Brijanje ponekad ume često da bude problematično, posebno kada dlaka poraste nešto više, a lice ne “omekša” dovoljno. Ako imaš baš dugu bradu, onda je najbolje da je skratiš trimerom, pa tek onda uzmeš brijač, ali pre toga, lice umij toplom vodom i nanesi gel za brijanje koji će odstojati bar pet do sedam minuta na licu. Nakon toga, potezi brijačem će biti mnogo lakši i brži, a koža neće burno reagovati.

nega kože 2 Trikovi u nezi koji su potrebni svakom muškarcu

Ali, nekada se dogodi da ne primetiš da ti je gela ili pene za brijanje ponestalo. No, uvek postoji rešenje koje je prihvatljivo, a nekada možda čak i još bolje. U ovom slučaju je možda bolje. Umesto gela iskoristi balzam za kosu koji je omekšava, hrani i služi da se lakše raščešljava, pa će tako uticati i na bradu i kožu lica, zbog čega će brijač lakše kliziti po koži i lakše će teći ceo proces.

Evo još jednog trika kada je brijanje u pitanju. Često se dogodi da se posečeš, ili ti se bar nekada desi to, a svi znamo koliko je teško zaustaviti krvarenje iz tako male ranice. Neverovatno, zar ne? Imaju razni načini i sredstva da se to zaustavi, svi dobro znamo ono najstarije, parče papirne maramice na ranu, ali to nije ipak najdelotvornije. Uzmi balzam za usne i nanesi malo na samu posekotinu, te ćeš ubrzo videti da se krvarenje zaustavilo.

nega4 Trikovi u nezi koji su potrebni svakom muškarcu

Iako koristiš balzam za usne kako bi ih hidrirao, možeš i za druge stvari poput ove, dok za usne možeš da koristiš i pastu za zube. Nakon što opereš zube, na četkicu nanesi još malo paste, pa je blago rastrljaj po usnama kako bi uklonio odumrli sloj kože, nakon čega će koža usana biti blaga i nežna, sasvim negovana.

Stručnjaci često upozoravaju da je veoma važno kakva nam je navika u čišćenju ušiju. Većina koristi štapiće sa pamučnom vatom za koje se govori da ih nije poželjno koristiti često, jer sabijaju prirodna ulja u dno ušne školjke, pa se tu nakuplja i nije moguće ukloniti kasnije bez dubinskog ispiranja koje obavljaju stručnjaci. Jedan od boljih načina za čišćenje ušiju jeste maslinovo ulje, tako što kapneš jednu kap, te ga blagim trljanjem ukloniš parčetom pamučnog tufera ili vate.

nega Trikovi u nezi koji su potrebni svakom muškarcu

Izvor: Wannabe Magazine