Losioni poslije brijanja su dizajnirani kako bi koži lica pružili njegu i spriječili negativne posljedice brijanja. Iako je njihov ugodan miris jedna od najočitijih beneficija, takvi preparati su puno više od mirisne vodice kojom se zapljuskuju svježe obrijani obrazi, a pronalazak onog koji će najbolje pogodovati vašoj koži zahtijevat će malo vremena i truda, zbog čega vam predlažemo sljedeće.

Odredite svoje potrebe
Losioni poslije brijanja s alkoholom zatvoriće vaše pore, ali će tokom toga i strahovito peći. Ukoliko se odlučite za balzam ili losion pečenje neće biti toliko strašno. Naime, muška koža je nakon brijanja strahovito osjetljiva, stoga se pri odabiru preparata potrebno fokusirati na one koji će ublažiti posljedice brijanja.

Potražite one koji će odgovarati tipu vaše kože
Naime, nije svaka koža ista. Ukoliko imate suhu kožu, potražite proizvod koji hidratizira, ako vam je koža masna potražite onaj koji će je isušiti.

Priliokm odabira sjetite se i svoje okoline
Ako ste često u kontaktu s ljudima, odaberite proizvod čiji miris neće biti nametljiv. Vama je možda ugodan, no drugim ljudima njegov miris ne mora odgovarati, stoga budite obzirni.

Nemojte se sramiti razgovarati sa prodavačicom
Ako dvoumite oko toga koji proizvod odabrati, njen je posao da vam pomogne savjetom. Prije konačnog odabira, zatražite testere za željeni proizvod i probajte ga na svom licu prije nego što se odlučite za kupovinu.

 

Izvor: eMuškarac