Точење погрешног горива у аутомобил може бити грешка са финансијски значајним посљедицама, али ако поступите хладнокрвно и на вријеме, трошак и непријатности могу бити минимални.

Сипање погрешне врсте горива у резервоар је омашка која се понекад дешава возачима, нарочито ако су деконцентрисани или растројени на пумпи. Опасност од ове грешке била је нарочито изражена раније, док није било система за спречавање точења погрешног горива у аутомобил, који на неким новим моделима нуде одређени произвођачи.

Станете на бензинску пумпу, у журби сте, наточите, платите и тек вам онда подсвјест јави да сте сипали погрешни врсту горива. То је најбољи и уједно најјефтинији сценарио овог лошег филма.

Иако неписано правило каже да бензинца у који је сипано мало дизел горива (до пет одсто) можете возити ако му накнадно до врха резервоара наточите бензин, па ће се све заједно помијешати без проблема, никако вам то не препоручујемо, посебно ако имате новији и модернији аутомобил.

Што је аутомобил новији и технолошки савременији, по правилу су му и дијелови и мотор софистициранији, па је нужно да све буде оптимално и према препорукама произвођача како би се избегла штета.

Стручњаци упозоравају да никако не стартујете мотор, него да изгурате аутомобил на паркинг бензинске пумпе и позовете шлеп службу која ће га однијети у сервис.

Тамо ће источити гориво из резервоара, замијенити филтер горива и проблем је релативно јефтино и безболно ријешен. Међутим, проблем је много већи ако схватите да сте сипали погрешно гориво након што сте већ кренули са пумпе и тек онда примијетили промијену у начину рада мотора.

У том случају мотор треба што прије угасити, а возило као и у претходном случају уз помоћ шлеп службе пребацити у сервис.

Ту је већ штета већа, а ако се поклопе незгодне околности или сте возили ауто дуже, може бити и веома скупа, што зависи од конкретног модела аутомобила и мотора.

Осим испуштања горива, ако се дизел наточи у бензинца, потребно је очистити цијели систем убризгавања горива. Обично на мотору не остају трајне посљедице.

Стручњаци наводе да ако бензин сипате у дизелаша, систем убризгавања, односно пумпа високог притиска (или како се у жаргону каже Босцх пумпа) издржи, али врло често изгоре карике на клиповима цилиндара те настане знатна материјална штета.

Дакле, најбитније је одмах угасити мотор како би се максимално смањиле штетне посљедице омашке коју сте начинили приликом точења горива.

Извор: Незавсине новине