FIAT je diskretno osvježio sva tri modela iz porodice Panda. Promjene su minimalne i uglavnom se odnose na enterijer vozila.

Treća generacija malog gradskog automobila predstavljena je 2011. godine, a čini se da je FIAT u startu stvari postavio na pravo mjesto kada je riječ o dizajnu, da nije bilo potrebno praviti nikakve stilske korekcije na spoljašnjosti vozila.

Jedine novine su proširena ponuda boja eksterijera – kupci će uskoro moći da naruče Pandu u novim nijanasama crvene (Amore Red) i metalik sive (Colosseo Grey) – kao i redizajnirane alu felne.Stilske promjene u kabini su takođe diskretne, a najpre u oči upada novi, modernoji volan koji je blago zaravnjen na svom donjem dijelu. Osim toga, oznake i brojevi na instrumentima su sada veći i čitljiviji.

Osvježena je i ponuda dezena presvlaka na sve tri verzije – standardnoj Pandi, Cross modelu i Pandi 4×4.

FIAT je model za 2017. opremio i novim Uconnect multimedijalnim sistemom, koji se može povezati sa smartfon uređajima pomoću Bluetooth i USB konekcije.Paleta motora ostala je ista, pa su na raspolaganju 1.2 litarski benzinac sa 69 ks (dostupan i u varijanti na tečni naftni gas), kao i dvocilindarski 0.9 TwinAir, sa 65, 85 i 90 ks (postoji i verzija sa 80 ks koja kao gorivo osim benzina koristi i komprimovani prirodni gas). Dizel opcija i dalje je 1.3 MultiJet II sa 95 ks.

Cijene će biti poznate uoči početka prodaje.

Izvor: Nezavisne novine