Neki se plaše obaveze, neki previše vole svoju slobodu, a neki su u strahu od slamanja srca.

Iako društvo često nameće vjenčanje kao jedan od ciljeva u životu, potpisivanje tog papira definitivno nije za svakoga, 24 sata.

Nekoga ta ideja o cjeloživotnoj obavezi plaši, neki ulaze u brak jako mladi, pa kasnije shvate da nisu jedno za drugo, a ako je vjerovati astrolozima, horoskopski znak u kojem su neki rođeni takođe ima veze s time što se nikad ne vjenčaju.

Kako prenosi Your Tango, oni rođeni u znaku Blizanca često mijenjaju osjećaje, pa su tako zabrinuti da će se isto dogoditi kada stupe u brak. Ponekad pomisle da bi mogli to učiniti, ali vrlo brzo se predomisle i izbjegavaju tu temu u razgovorima. Isto tako, svjesni su sami sebe, pa brinu da će sve završiti razvodom jer će drugoj osobi biti teško nositi se s njima.

Strijelcima je takođe teško zamisliti se u braku jer smatraju da će tako izgubiti svoju slobodu. Jako su nezavisni i vole biti u opuštenoj vezi, bez puno pritiska oko nečeg ozbiljnog. Fokusirani su na sebe, svoje potrebe, interese i ciljeve – pogotovo u mladosti.

Vodolije se plaše da će ostati povrijeđeni i slomljenog srca, pa im ulazak u brak nije neka želja. Teško se otvaraju, pa brinu da neće moći pronaći osobu koja će ih razumjeti.

 

 

Izvor: Nezavisne