Ako vam je neko nekad rekao da “istina oslobađa”, onda je vjerovatno rođen u ovom horoskopskom znaku.

Reč je o znaku Ovna. Iako važe za egoistične, grube, pa čak i agresivne, Ovnove krasi jedna od najvažnijih vrlina čovjeka, a to je iskrenost.

Ne vole laži, spletke i podmetačine i uvijek će se pobuniti protiv takvog ponašanja, čak i ako se ne tiče njih lično, što ih čini i odličnim prijateljima. S njima uvijek znate na čemu ste, a to cijene i kod drugih. Pritom, iskrenost ih čini poprilično jednostavnim osobama koje je vrlo lako zavoljeti.

Ipak, njihova najveća vrlina često zna da ih uvali u probleme, jer jednostavno ne znaju da drže jezik za zubima, čak i kada bi bilo pametnije ćutati.

Oni svoje vrijeme nikada ne troše na izmišljanje priča jer se na kraju uvijek ispostavi da je istina najjednostavniji put. Lažima prvenstveno ne žele da razočaraju sebe, pa tek onda druge ljude.

Mnogi misle da su Ovnovi surovo iskreni jer žele da povrijede nekog, međutim, to nije istina. Njihov nagon za govorenjem istine je urođen i oni smatraju da je svaka laž glupa i bespotrebna.

Možda vam je ponekada draže da čujete uljepšanu verziju neke priče, ali ako odmah saznate cijelu istinu, kasnije vas neće šokirati nezgodna iznenađenja i odmah ćete znati na čemu ste, što je zapravo cilj iskrenih Ovnova.

Izvor: noizz.rs