Pilinzi za tijelo i lice zahtjevaju mnogo novca, a ako bismo se odlučili za home made pilinge to bi zahtjevalo dosta sastojaka, ali i znanje. Ipak, pravljenje više dolazi u obzir, jer je lako i ne zahtjeva dosta novca i muke, a mi ćemo vas naučiti svemu što je potrebno.

Ono što slijedi jesu jednostavni recepti koji će vam pomoći da izgledate ljepše i svježije.

Prirodni piling

Gel je veoma važan za kožu tijela, jer joj daje vlažnost i čini je nježnom. Ne samo da uklanja mrtve ćelije, već i prljavštinu koja se nalazi u porama. Većina pilinga sadrži jake hemikalije i sumnjive sastojke. Umjesto bacanja novca na neisprobane proizvode, evo nekoliko lako ostvarljivih recepata.

Piling sa sodom bikarbonom

Soda bikarbona ima pozitivan uticaj na kožu. Nježno masiranje dijelova tijela koji su podložni stvaranju celulita, preporučljivo je. Soda još i pomaže u otklanjanju akni. Posle pilinga treba lice ili dio tijela isprati mlakom vodom.

Hranljivi šećer

Granulisani šećer je divan, prirodni piling. Lijepo je koristiti ga za masaže, jer otklanja višak naslaga na tijelu. Možete ga pomješati sa medom koji sadrži snažan antioksidans, a malo limuna takođe pomaže. Ima hranljivo i efikasno svojstvo. Kombinujte jednu kašičicu šećera, polovinu kašičice meda i dodajte nekoliko kapi svježeg limunovog soka.

Kafa

Kafa je fantastičan prirodni piling, ako se koristi sitno mljevena, tj. njena zrna. Kofein će povećati proizvodnju kolagena. Baš kao što kafeni napitak stimuliše naše tijelo ujutru, ona može da posluži i kao stimulans kože. Kombinacijom jedne kašike mljevene kafe sa jednom kašikom vode ili maslinovog ulja dobija se piling koji se nanosi na kožu lica ili tijela. Tijelo možete više puta protrljati, a posle toga namazati hidratantnu kremu.

Ovsene pahuljice

Ljudi koji koriste zobene pahuljice kao prirodni piling ne griješe nimalo. One apsorbuju i uklanjaju površinske prljavštine i nečistoće, čineći vašu kožu hidratantnom. Poznato je da smiruje i liječi kožu, od akni do opekotina.

Koristi se jedna kašika ovsene kaše, ¼ kašičice soli, jedna kašičica vode ili maslinovog ulja, dovoljno da se napravi smjesa. Kružnim pokretima trljati kožu. Neka odstoji 5 do 10 min, pa isperite.

Izvor: Wannabe Magazine