Hidrolektrane na Trebišnjici /HET/ su iz ostvarene prošlogodišnje dobiti ovog preduzeća izdvojile 1.233.485 KM za 150 subjekata sa područja istočne Hercegovine, potvrdio je danas u Trebinju ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.
“Od prošlogodišnje dobiti, koja je iznosila 12.334.850 KM, podijeljeno je 10 odsto sredstava, i to za sport, kulturu i obrazovanje, te socijalnu pomoć i humanitarne svrhe”, rekao je Tegeltija novinarima nakon sjednice Skupštine akcionara HET-a.

Tegeltija je istakao da je donacija podijeljena zahvaljujući dobroj poslovnoj 2013. godini, te u ime Vlade Republike Srpske zahvalio zaposlenima u HET za dobar i domaćinski rad.

“Raduje nas što su, uz pomoć onoga što je priroda dala – dovoljne količine vode, uspjeli da ostvare odlične proizvodne rezultate, a samim tim i finansijske, te što su i u ovoj godini nastavili da posluju kao društveno odgovorno preduzeće”, rekao je Tegeltija.

On je zaposlenima u HET-u poželio da i u ovoj godinu ostvare dobit na bar istom nivou kao i prošle godine.

Tegeltija je napomenuo da HET ulaže u realizaciju određenih infrastrukturnih objekata na području grada i regije. On je izrazio nadu da će subjekti uz pomoć dobijenih donacije moći da nastave rad i da će sa dodatnim sredstvima, koja će dobiti od drugih organizacija, uspješno obavljati svoje društvene funkcije.

Direktor HET-a Gordan Mišeljić istakao je da je Uprava preduzeća odlučila da skoro sva dobit bude raspoređena na područje istočne Hercegovine, osim što se udovoljilo na nekoliko zahtjeva za pomoć van regije u vrijednosti od oko 8.000 KM.

Mišeljić je istakao da je dobit podijeljena na osnovu preporuke koju je HET dobio iz Elektroprivrede Republike Srpske, te ukazao na nastavak dobrog poslovanja ovog preduzeća.

Izvor: Srna, Foto: google.com