Ako se po onome što smo u četvrtak vidjeli na terenima u Gacku može procijeniti, košarka u ovom dijelu Republike Srpske ima svijetlu budućnost. Naime, odlična košarka za mlađe kategorije viđena je na terenima iza osnovne škole sv. Sava u Gacku.

Pored ekipa iz Gacka tu su bili i njihovi vršnjaci iz Trebinja, Bileće i Nevesinja i to po godištima 2003 – 2004, 2006 – 2007, 2008 – 2009.

U uzrastu 2003-04, slavila je ekipa “Loši momci”, koji su u finalu tijesno pobijedili ekipu “Niđe veze”, treća je bila ekipa OKK Gacko. U kategoriji 2006 – 2007 najbolja je bila ekipa “Metar od table” druga je bila “Velež” iz Nevesinja, dok su treći bili ” Slučajni prolaznici”.
Za godišta 2008-2009 , u finalu slavio je ” Heo” iz Bileće protiv trebinjskih “Orlova” , treća ekipa je ” Velež” koji je slavio protiv “Basketaša”.

Vladimir Vulović obratio se ispred organizatora rekavši da je ovo bio još jedan veliki dan za gatačku ali i hercegovačku košarku.

“Srećan sam kad vidim ovu dječicu zadovoljnu da uživaju u basketu, odnosno košarci. Učestvovalo je ns turniru 12 ekipa u tri kategorije, sa dosta interesantnih mečeva, od nekih je i posljednji šut i napad odlučio pobjednika. Veliki broj mladih i kvalitetnih igrača. Gacko i Hercegovine ne treba da brinu za košarkašku budućnost“, kazao je Vulović.

Podsjećamo, ovaj događaj još jedan je u nizu koji se ovog ljeta održao u sklopu Kulturno – sportskog ljeta koje traje dva mjeseca, sve do 19. avgusta, u ovom hercegovačkom gradiću.

HP, jul 2021.