Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa organizovala je zajednički nastup vinara iz Bosne i Hercegovine na prestižnom međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića – “ProWein 2016” koji se održava u periodu od 13.-16. marta u njemačkom gradu Dizeldorf.

 

Prvi put organizovan je zajednički štand vinara iz Bosne i Hercegovine i na istom se predstavlja sedam kompanija: Podrum Vukoje 1982 (Trebinje), Podrumi Andrija (Paoča-Čitluk), Vina Zadro d.o.o. (Domanovići- Čapljina), Podrumi manastira Tvrdoš (Trebinje), Vinogradi Nuić (Crnopod-Ljubuški), Vinski podrum Anđelić- KOMRAD d.o.o. (Trebinje) i Vinarija Keža- Catena d.o.o. (Ljubuški),
Najveći sajam ove vrste u Evropi „ProWein 2016“ i ove godine je okupio vrhunske proizvođače iz cijelog svijeta. Pored klasičnih vrhunskih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i i digestivi. U okviru sajma se održavaju prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsti vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

Obzirom na izuzetno dobru posjećenost bh. štanda već prvog dana sajma, dokazano je da se vinari iz Bosne i Hercegovine kvalitetom svojih proizvoda s razlogom svrstavaju među najbolje.

Kompanije učesnici izrazili su velika očekivanja, te vjeruju da će na sajmu uspostaviti značajne poslovne kontakte koji će im omogućiti.

Izvor: kupujmodomace.ba  / jabuka.tv