Rijetki su oni koji prežive udar groma. Takvu sreću u nesreći imao je i  Ratko Đerić (22) iz nevesinjskog sela Šipačno, kog je pogodio snažan grom dok je radio oko stoke u štali.

 

– Njegovo stanje je stabilno. Još je uvek je u šoku i pod ljekarskim nadzorom. Uprkos povredama on se dobro osjeća. Kada je dovezen u bolnicu bio je u polusvjesnom stanju s teškim opekotinama po grudima i lijevoj nozi. Najviše smo strahovali upravo za te dijelove tela. Trpio je velike bolove i prava je sreća što je Ratko preživio udar groma. Ovakvo nešto mogu da prežive samo Hercegovci – kaže, uz osmeh, Snježana Zubac, glavna medicinska sestra Internog odeljenja bolnice u Nevesinju.

Prema riječima članova porodice Đerić, njihov Ratko se sjeća jake grmljavine, kao i da se u trenutku silovitog udara nalazio na vratima štale. Tada je osjetio, kao da  ga probadaju žicom u predjelu grudi i užasan bol.

Prestravljeni otac ga je zatekao u nesvjesti, a mladić je, poslije pola sata vožnje do bolnice, ugledao ljekare koji su mu priključivali infuziju i stavljali obloge na opekotine po grudima i nogama.

Mještani kažu da je od glavni udar groma bio na oko 70 metara udaljenosti od štale gde je ostao veliki krater. Oni vjeruju  da je dio silovite munje privukao Ratkov mobilni telefon u džepu.

 

Izvor: Kurir.rs