Prvi gosti u hercegnovskim hotelima ali i najave dolazaka za naredni period obećavaju dobru sezonu. Nakon dužeg perioda hotelijeri u našem gradu su optimistični da će ovoga ljeta imati više posla, a očekivanja su da se ostvari barem 40 do 50 % rezultata iz 2019.

Sezona je počela u hotelu Park u Bijeloj, a vlasnik kompanije Carine, Čedo Popović kaže da su i hoteli Delfin i Кumbor spremni za goste i da će biti otvoreni ukoliko potražnja za smještajem poraste.

-Gosti su uglavnom iz regiona, Srbija, Bosna, Albanija. Imamo goste iz Ukrajine, Izraela, a očekujemo bolju popunjenost u narednom periodu. Ono što je dobro, a ima najava, da će ovoga ljeta dolaziti gosti iz zemalja zapadne Evrope. Vikendom je bila 100 % popunjenost u hotelu Park, sada se kreće oko 30 -40 %. Hotel u Кumboru otvaramo 1. jula a nadamo se da će se naša očekivanja ostvariti a to je oko 40 % popunjenosti u odnosu na 2019. godinu, kazao je Popović.

I u hotelskoj grupaciji Кaza del Mare zadovoljni su trenutnom posjetom. Vlasnica Milena Milić kaže da su otvoreni hoteli u Кamenarima i Orahovcu a sredinom mjeseca biće i ostala četiri iz njihove grupacije.

-Trenutna situacija je dosta povoljna i optimistična imamo dobre najave za predstojeći period a trenutna popunjenost je oko 70 % što je za ovaj period jako dobro. Bila je i dobra prosječna prodajna cijena. Postoji dosta najava, sa područja Ukrajine, Rusije i Srbije, pored njih trenutno u hotelu se nalaze iz Francuske, Njamačke i regiona, rekla je Milić.

Vlasnik kompanije Carine optimističan je kada je naredni period u pitanju jer su najave za sezonu dobre:

-Stižu najave iz Francuske, Engleske, Njamačke, ali i Poljske, odakle već imamo goste.

Dobru najavu glavne sezone imaju i u hotelima Кaza del Mare sa tržišta Ukrajine, Rusije i Srbije ali Milić ističe da su avio konekcije ograničavajući faktor:

-Ono što ih organičava jeste povezanost letova i to je ono što se zaista čeka, da se ustale letovi sa ovih tržišta koje smo pomenuli kako bi i ti krajnji rezultati bili optimistični kao i najave -kazala je Milić.

Prema posljednjim podacima TO Herceg Novi u Herceg Novom odmara skoro 3.000 gostiju.

 

 

 

Izvor: RTHN