Na Kanli kuli u Herceg Novom narednog ljeta će biti održan novi muzički festival “Naše more, naše skale”, najavio je predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović.
Otović je na konferenciji za novinare u rekonstruisanoj kući Ive Andrića rekao da će festival, koji će biti održan u junu, prevazići lokalne i regionalne okvire.

On je rekao da je potrebno da se Herceg Novi pozicionira na turističkoj mapi regiona, a organizacijom festivala u predsezoni gosti će više posjećivati taj grad.

Srpski rok muzičar i glumac Đorđe David poručio je da će festival “Naše more, naše skale” višestruko zainteresovati javnost i udariti temelj za dešavanja u narednim godinama.

– Smatram da taj festival ima ozbiljan zadatak i da će udariti “umjetnički šamar” svim drugim velikim gradovima i drugim novonastalim državama one velike zemlje u kojoj sam rođen – naglasio je David.

Ana Martinović iz kompanije “M:tel”, koja je pokrovitelj festivala, rekla je da posjetioce u junu čeka regionalni događaj ljeta i sigurno umjetnički i kulturni spektakl.

 

 

 

Izvor: RTRS