Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić primio je danas donaciju kompanije “Hemofarm” koja je trebinjskom Domu zdravlja donirala 500 antigen brzih testova na virus korona.

Ćurić je istakao da će ova donacija značajno pomoći prilikom testiranja osoba kod kojih se sumnja na infekciju virusom korona.

“Brzim testiranjem, koje se pokazalo veoma efikasnim, ubrzaćemo procedure dolaska do konkretnih rezultata, čime se olakšava i rad medicinskom osoblju, ali će brže primiti i adekvatnu pomoć oni kojima test pokaže da je potrebna”, kazao je Ćurić.

On je napomenuo da ovo nije prva donacija “Hemofarma“ Trebinju i izrazio zahvalnost što je “Hemofarn” ovaj grada uvrstio u svoje planove za donacije širom Republike Srpske.

Regionalni menadžer kompanije “Hemofarm“ Biljana Grkavac pojasnila je da su donirani testovi dio njihove kampanje “Superheroji maske nose ispod očiju“, u okviru koje se dio novca koji “Hemofarm“ zaradi od prodaje probiotika donira za kupovinu medicinske opreme.

“Zahvaljujući ovoj akciji do sada smo donirali medicinsku zaštitnu opremu mnogim zdravstvenim ustanovama širom BiH, a današnja donacija je samo jedna u nizu koje će uslijediti tokom ove godine“, kazala je Grkavac.

Radovan Todorović, rukovodilac ekokonomsko-finansijskih i analitičkih poslova u JU Dom zdravlja Trebinje, zahvalio je u ime ove ustanove kompaniji “Hemofarm“ na vrijednoj donaciji.

“Ovo je veoma važna donacija za nas i našu borbu protiv virusa korona, koja će ubrzati postupak testiranja i olakšati rad našim zaposlenim“, kazao je Todorović.

On je napomenuo da se broj pacijenata u Trebinju smanjuje, ali je situacija i dalje teška, a zaposleni nastavljaju borbu protiv virusa.

 

 

 

Izvor: Vesna Duka, Nezavisne