Helikopter Oružanih snaga BiH nastavio je danas da gasi požar kod Mostara.

Piloti, tehnika za podršku i helikopter upućeni su na lokalitet Livač, odakle su počeli s gašenjem požara na području Mostara, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Požar gasi Drugi helikopterski skvadron Brigade vazdušnih snaga i protivazdušne odbrane Oružanih snaha s helikopterom “UH-1H” iz kasarne “Rajlovac”, prenosi Srna.

Nakon ovog zadatka, Drugi helikopterski skvadron s dvije posade i jednim helikopterom angažuje se i na gašenju šumskog požara nastalog na širem području grada Mostara.

Juče je lokalizovan dio požara na lokalitetu Livač u blizini naseljenih mjesta, kao i požar na komunikaciji prema Rujištu, gdje se nalaze stambeni objekti, a bačeno je više od 15 vedara vode.

“Zadaća kod Mostara, koja je nastavljena i danas provodi se uz sve potrebne bezbjednosne mjere u vrijeme pandemije virusa korona”, istaknuto je u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da su pripadnici Drugog helikopterskog skvadrona tokom epidemije virusa korona gasili požare kod Drvara, Tuzle i na području Prozora/Rame.

 

Izvor: Srna