Sinoć je u sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u Trebinju održan koncert hrvatske i regionalne pop zvijezde Tonija Cetinskog, sa kojim je počela njegova BH turneja. Uz raskošnu koncertnu pripremu i opremu, kako to i priliči ozbiljnim muzičarima, koncertu je prisustvovalo oko 1000 gledalaca iz Trebinja, kao i okolnih hercegovačkih, crnogorskih i hrvatskih gradova, što je iznad svih očekivanja za ovdašnje prilike, ali po procjeni organizatora broj koji će teško ispuniti njihova očekivanja.

U eri “Velikog brata” i “Farme” (koji su vjerovatno u istom terminu emitovani na više TV kanala) izdvajanje 10 konvertibilnih maraka je sigurno bio veliki zalogaj “širim narodnim masama” da dođu na ovaj koncert, ali je zato Cetinski imao priliku da nastupi pred najiskrenijom publikom koja je znala da prepozna i nagradi skoro tri sata dobre svirke i vokalnog nadahnuća. Kako je sam,između ostalog, na bini rekao “Kvantitet ne čini kulturu grada”, tako, iako je na početku sve izgledalo skromno, vješto vođen koncert pretvorio se u pravu erupciju razmjene emocija između publike i izvođača na bini.

Ređali su se hitovi, kako oni antologijski “23. prosinac” i “Zbog nje”, snimljen još 1998. godine, preko “Lagala nas mala” i “Blago onom tko te ima”, do najnovijeg i naslovnog ostvarenja cijele turneje “Opet si pobjedila” sa kojim je sve počelo i završilo. Nastup je začinjen i karakterističnim Tonijevim zapletom u vidu klasične arije izvedene u “simuliranom” duetu, koji je izazvao oduševljenje prisutnih. Iskrena publika se izborila za “bis”, te se cijela ekipa vratila sa performansom “23. prosinca” i konačno nastup završila naslovnom numerom uz poklon iskrenoj publici.

Trebinje je probilo led. U gomili prosječnih i nepoznatih izvođača koji okupiraju medijsku scenu grada, uz čast rijetkim izuzecima, jedan ovakav koncert bio je pravo osvježenje.

Nadamo se da nećemo stati na ovome.

 

B.S. # Hercegovina Promo, 19.april 2013.