Pripadnik Granične policije BiH na prelazu Brčko uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

“Ova osoba uhapšena je juče zbog sumnje da je u nedjelju, 15. marta, u poslijepodnevnim časovima omogućila nezakonit ulazak u BiH za tri osobe koje su dolazile sa područja s kojeg je zabranjen ulazak u BiH zbog virusa korona, mada im je trebalo izdati rješenje o odbijanju ulaska ili su trebali biti smješteni u samoizolaciju”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Istragom je utvrđeno da je granični policajac na prelazu Brčko zahtijevao i primio dar kako bi, protivno propisima, propustio u BiH tri osobe koja su doputovala iz Hrvatske, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ove osobe su u efikasnoj operativnoj akciji od Granične policije BiH i policijskih službenika Brčko distrikta pronađena, locirana i izolovana, čime su spriječene veće posljedice navedenih nezakonitih aktivnosti.

Osim pretresa osumnjičenog policijskog službenika, pretresane su i službene prostorije na graničnom prelazu Brčko koje je koristio.

Pripadnik Granične policije BiH tokom dana biće priveden u Tužilaštvo BiH gdje će biti ispitan, nakon čega će Sudu BiH biti upućen prijedlog za određivanje mjera pritvora.

 

 

 

Izvor: Nezavisne