Gradsko kulturno – umjetničko društvo „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće za 30 članova dječijeg uzrasta organizovalo je nezaboravno druženje na Zlatiboru.

„Uvijek se trudimo i zalažemo da našim članovima obezbijedimo ne samo dobre uslove za rad, nego i da organizujemo putovanja sa kojih se uvijek vraćamo nasmijani. Ovo je drugi put da djeci priredimo odlazak na Zlatibor. U skladu sa njihovim uzrastom planiramo izlete, pa i za one najmlađe organizujemo jednodnevna druženja. Imamo mnogo planova i vjerujem da će nam epidemiološka situacija dozvoliti da ih realizujemo“, kaže predsjednik Gradskog kulturno- umjetničkog društva „Vladimir Gaćinović“, Nebojša Rogan.

Djeca uzrasta od 10 do 16 godina boravila su u vili „Darik“. Sa ovog putovanja nose najljepše uspomene i kažu da im je uprkos kiši i snijegu bilo i više nego zanimljivo, da su obišli Zlatiborsko jezero, vozili se gondolom i zabavljali u igraonici. U pratnji djece išla je Danijela Šarenac koja je istakla važnost ovakvih druženja i zbližavanja djece, sklapanja prijateljstava i upoznavanja sa najljepšim područjima Srbije i Srpske.

Mladi čuvari tradicije kažu da im je želja da konačno na pozornici pokažu ono što su naučili i ističu da im druženje sa publikom mnogo nedostaje.

 

 

 

 

Izvor: Radio Bileća