Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i predsjednik Skupštine grada Slobodan Prtilo posjetili su danas, povodom obilježavanja islamskog praznika Bajrama, Medžlis islamske zajednice Trebinje i sastali se sa imamom Huseinom ef. Hodžićem.

 

Vučurević je ovom prilikom čestitao Bajram trebinjskom imamu i svim vjernicima koji danas proslavljaju ovaj praznik. On je podvukao da je Trebinje otvoren prostor za sve one koji su u ovdje rođeni i koji svoje porijeklo vode iz Trebinja, kao i za sve ljude uopšte, bez obzira na razlike.

“Trebinje je otvoren grad i nama su bitni svi ljudi, ovo je dom svih koji su ovdje rođeni, koji odavde vuku svoje korijene i koji treba da se okreću zavičaju. Gradska uprava je uvijek otvorena za ljudsku i građansku saradnju i nove iskorake ka njenom unapređenju. Ne postoji nijedan razlog da se u našem gradu dešavaju bilo kakvi konflikti. U svakom pogledu, možemo da budemo sredina iznad ostalih. Taj specifikum smo dobrim dijelom i potvrdili a u narednom periodu još ćemo da idemo naprijed“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Bajramskoj čestitki se pridružio i predsjednik Skupštine grada Trebinja dr Slobodan Prtilo.

Imam Hodžić se zahvalio predstavnicima gradske vlasti na posjeti i ukazanom poštovanju prema tradiciji slavljenja praznika Bajrama. Hodžić je istakao da Gradska uprava Trebinje často “izlazi u susret” trebinjskoj Islamskoj zajednici.

„Čestitam svim vjernicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram, uz želju da tokom trodnevne svečanosti radost praznika podijelimo sa svima. Posjeta čelnika Grada Trebinja daje novi impuls životu trebinjskih muslimana i u tom smjeru gradimo našu sadašnju i buduću saradnju“, čestitajući vjernicima, zaljučio je Hodžić.

Izvor: Grad Trebinje