Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić obišao je danas novoizgrađeno igralište u naselju Tini, čime je ova mjesna zajednica dobila jedno od nauređenijih igrališta u gradu.

Ćurić je istakao da je u potpunosti sagrađeno novo dječije igralište, dok je postojeći stadion djelimično saniran.

„Najvažnije je da ova djeca sada imaju gdje da se igraju i to je bio cilj svih nas“, kazao je Ćurić, navodeći da je, osim dječijeg mobilijara, postavljen i savremeni sistem zalijevanja, te izgrađene dvije česme i postavljena javna rasvjeta.

On je kazao da će Grad nastaviti sa ulaganjima u izgradnju i rekonstrukciju igrališta, te kao naredne projekte naveo rekonstrukciju školskog stadiona u Policama, izgradnju igrališta u Zasadu i Hrupjelima.

„Već smo završili igrališta u Mokrim Dolovima, Gorici, Gučini. Očekujemo i jedinstven stav mještana Ložione za igralište u tom naselju kako bi i djeca iz tog dijela grada dobila svoj kutak za igru“, naveo je Ćurić.

Ipak, naglasio je gradonačelnik, situacija sa virusom korona usporila je sve predviđene aktivnosti, posebno kapitalne projekte, zbog čega je sve građane zamolio za razumijevanje za realizaciju različitih projekata.

Predsjednik Mjesne zajednice Tini Dražen Vujović kazao je da je izgradnja igrališta bi jedan od prioriteta u ovom naselju, zbog čega je izrazio zahvalnost gradonačelniku i Gradskoj upravi što je i u vremenu krize završila ovaj projekat.

„Znamo mi da nije lako završiti projekte, jer prošle godine nije radio ‘Plat’ pa je bilo manje novca u budžetu, a da je ove godine virus korona značajno smanjio planirane prihode. Imamo razumijevanja za realizaciju budućih projekata“, naveo je Vujović.

On je kazao da je gradonačelnika upoznao sa još dva projekta koja su vrlo važna za ovu mjesnu zajednicu, a koja treba da se realozuju nakon što se poboljša ekonomska situacija.

„Prvi je nastavak izgradnje trotoara u Кolubarskoj ulici sa pratećim parkingom, a drugi je postavljanje javne rasvjete u novoizgrađenom dijelu ove ulice koja se spaja sa istočnom obilaznicom prema Policama i Gučini“, istakao je Vujović.

 

 

 

 

Izvor: Grad Trebinje