Grad Trebinje učestvuje u ovogodišnjem takmičenju za izbor “2021 Top 100 Destination Sustainability Stories”,  koje se organizuje u okviru “onlajn” događaja “Global Green Destinations Days”, a koji se ove godine održava u periodu od 04. do 07. oktobra.

“Global Green Destinations Days” je godišnji događaj koji povezuje stručnjake za održivost destinacija i turističkih zajednica kroz dobre prakse, kako bi se podržalo učenje među kolegama i otkrile inicijative, praktični alati i rješenja za destinacije održivog turizma.

Svake godine takmičenje “Top 100 Destination Sustainability Stories” okuplja priče o održivom turizmu i dobre prakse sa destinacija širom sveta, koje se dijele kao inspirativni primjeri drugima, od turističkih profesionalaca do putnika.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Top 100 partnera, uz poseban doprinos: Green Destinations, QualityCoast, Travelife, ITB Berlin, Asian Ecotourism Network, Ecotourism Australia, Global Ecotourism Network, Sustainable First and GLP Films–

Grad Trebinje je učešće na ovom prestižnom takmičenju obezbjedio podnošenjem aplikacije kroz koju se bodovalo 15 vrlo zahtjevnih kriterija održivog razvoja  koji su od strane organizatora ocijenjeni veoma pozitivno,

Proglašenje Top 100 destinacija će se održati 05.10.2021. godine, sa početkom u

13 časova, u okviru onlajn događaja “Global Green Destinations Days”, a ceremoniju proglašenja možete pratiti uživo putem linkova:

https://www.eventbrite.co.uk/e/green-destinations-global-green-destinations-days-2021-tickets-162533190147

https://www.facebook.com/GreenDestinations/

 

 

 

 

HP, oktobar 2021.