У циљу изналажења ефикасног рјешења за наставак рада у производњи текстилне индустрије у Требињу, данас је у Градској управи Требиње одржан састанак са представницима текстилног предузећа Трендекс у проширеном саставу и бившим радницама овог предузећа, преноси портал градске администрације Требиње.

У име Градске управе састанку је присуствовао Мирко Ћурић, замјеник градоначелника Требиња.

Замјеник градоначелника је данас рекао да је састанак одржан с намјером да се изнађе најбоље рјешење за актуелну ситуацију у Трендексу.

Miko Trendtex 2 800

“Дошло је до ситуације када причамо о изналажењу најадекватнијих рјешења за наставак рада текстилне индустрије у Требињу. Међутим, треба утврдити који је то капацитет и имамо ли раднике за наставак производње. Наш циљ је да текстилна индустрија настави са радом, али на добробит свих укључених страна – радница, произвођача и наручилаца робе,” истакао је данас Ћурић.

Он је додао да ће се, у оквиру наставка договора, вечерас у 17.00 часова, у великој сали Градске управе Требиње, одржати још један састанак са радницама.

Ћурић је позвао бивше и садашње раднице Трендекса да присуствују вечерашњем састанку и предложе услове,  а све у циљу постизања договора и рјешавања проблема.

Након састанка са радницама, вечерас ће поново бити одржан састанак са представницима свих страна како би се дошло до коначног рјешења.

 

Извор: Град Требиње