U organizaciji JU “Dom mladih” iz Trebinja večeras će u najjužnijem gradu Srpske početi Trebinjska gitarijada “Mostok”.

Tim povodom gost Padrino radija bio je direktor ove ustanove Dejan Mirković koji kaže da će ovogodišnja Gitarijada biit održana sedmu godinu za redom i da će biti obilježena dobrim rock and rol zvukom.

Prva noć Gitarijade Mostok biće posvećena domaćim snagama, kaže Dejan i dodaje,

“Prve noći natupiće 7 Nebo – lokalni bend iz Trebinja, nakon njih zasviraće KOB iz Kostajnice i MultiCultus iz Banja Luke.”

Druga noć Gitarijade Mostok kaže Dejan biće u znaku grupe SMAK.

“Sviraće nam Najda i njegov bend. Najda je pjevač koji je zamijenio devedesetih neponovljivog Borisa Aranđelovića na mjestu frontmena legendarne kragujevačke grupe Smak. Sa Smakom je snimio 2 albuma (bioskop Foks, Egregor), kao i 2 zvanična live albuma”, kaže Dejan za Padrino radio.

Pored Najde iz SMAKA druga noć Gitarijde biće obilježena i grupom koja nam dolazi iz susednog Dubrovnika, kaže Dejan i dodaje

“Riječ je o mladom bendu – grupi prijatelja i ljubitelja muzike. To je bend koji je nastao iz dugogodišnje ljubavi prema muzici”.

Iste večeri zasviraće thrash metal bend Hemmoterapia iz Beograda.

Dejan kaže da je član benda jedan Trebinjac pa je to dodaje sigurno odličan poziv građanima Trebinja da isprate i drugu noć Gitarijade.

Bend je oformljen krajem 2017. godine u Novom Beogradu sa ciljem da svira autorske pjesme na srpskom jeziku u oldschool thrash metal žanru.

Ovi mladi ljudi nedavno su objavili i novi album pod nazivom “Metastaza”, pa će gostovanje u Trebinju iskoristiti da promovišu i pjesme sa novog albuma.

Obje večeri Gitarijade počinju u 20 časova, ulaz je besplatan.

 

Cijeli razgovor sa našim današnjim gostom poledajte u videu ispod.

 

HP, avgust 2019.