MVP finala Eurobasketa, jedan od glavnih poluga NBA ligaša Miami Heat, definitivno je najzaslužniji za istorijsko zlato Slovenije u Istanbulu.

Goran Dragić kao kapiten je dao čak 35 poena reprezentaciji Srbije i donio ogromnu radost “Janezima”.

Bek je pokazao pravi karakter kada je prišao uplakanom Vladimiru Lučiću, a javnost u Srbiji je kupio i pravoslavnim krstićem koji je nosio oko vrata prije ceremonije medalja.

Podsjetimo Dragićevo porijeklo sa očeve strane vodi iz Republike Srpke i manjeg sela Majdan kod Šekovića. Dragić ističe da kada je u mogućnosti koristi slobodno vrijeme kako bi posjetio ovaj kraj i rodbinu koju tu ima.

Na pitanje da li nosi zlato i u Republiku Srpsku, kroz osmijeh je odgovorio potvrdno. Nešto kasnije, Dragić je srpskim medijima poručio:

– Osjećam se fenomenalno. Sanjao sam to kao klinac, i ovi snovi su sad realnost. Nešto što ne znam riječima opisati šta smo uradili za Sloveniju. Imamo samo dva i po miliona ljudi, došli su Istanbul, iz sveg srca bih im se zahvalio što su došli, znam da su skupe karte – rekao je Dragić, koji je iskreno čestitao i srpskoj reprezentaciji.

– Čestitao bih reprezentaciji Srbije, mislim da su igrali fenomenalno ovaj turnir, bez sedam igrača. Bogdan, lider, imao je fantastičan turnir – zaključio je Goran Dragić.

Srebrna medalja košarkaša Srbije slavila se sinoć na ulicama Banjaluke i drugih gradova u Srpskoj i Srbiji.

 

HP / telegraf.rs