Glavni odbor Srpske demokratske stranke prihvatio je juče na sjednici Glavnog odbora u Tesliću da se potpiše sporazum s članicama Saveza za promjene za jedinstven nastup na predstojećim lokalnim izborima.

 

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević rekao je novinarima da će zajednički nastup Saveza za promjene biti formalizovan u ponedjeljak, 28. decembra, potpisivanjem memoranduma.

Očekuje da će u svim lokalnim zajednicama  Savez za promjene imati zajedničke kandidate za načelnike i gradonačelnike te da imaju snagu da u predstojećem periodu, a naročito na lokalnim izborima, pobijedi u većini lokalnih zajednica u RS-u.

Glavni odbor SDS-a je na sjednici razmatrao i aktuelna pitanja s akcentom na predstojeće skupštinsko zasjedanje koje će se održati u ponedjeljak u Banjaluci u vezi donošenja novog zakona o radu.

sds go1

Stav SDS-a je da poslanici stranke ne podrže tekst zakona, ukoliko nije usaglašen između Vlade RS-a, Saveza sindikata RS-a i Udruženja poslodavaca.

SDS je mišljenja da je ovo važan zakon i da ne treba da se donese u hitnoj, nego redovnoj proceduri kako bi se postigao sporazum svih zainteresovanih strana u RS-u.

Kada je u pitanju obilježavanje Dana Republike, Srpske Glavni odbor SDS-a je stava “da se ovaj dan obilježi onako kako i priliči jer se radi o istorijskoj činjenici kada je stvorena RS”.

SDS smatra da Dan Republike Srpske “treba slaviti kao dan kada je stvorena Republika Srpska, a ne u inat onima koji ga osporavaju”

Glavni odbor SDS-a dao je saglasnost i na potpisivanja prokola o saradnji Srpske demokratske stranke sa Strankom Napredna Srpska i Strankom za pravdu i red.

Takođe juče je i Glavni odbor Stranke Napredna Srpska donio odluku da predsjednik ove stranke Adam Šukalo u ponedjeljak potpiše sporazum o političkoj saradnji sa SDS-om i Pokretom “Za pravdu i red-Nebojša Vukanović”.

“Glavni odbor podržao je potpisivanje protokola o saradnji sa Savezom za promjene da zajednički predlažu kandidate za načelnike u svim opštinama Srpske”, rekao je predsjednik ove stranke Adam Šukalo.

 

HP/Agencije