Utakmicom 12 kola između domaće ekipe kadeta FК „Mladost“Gacko i FК „Stakorina“ Čajniče završeno je takmičenje u Omladinskoj kvalitetnoj ligi FS RS,mlađi pioniri, pioniri i kadeti –grupa „JUG“ za takmičarsku sezonu 2018/2019 godinu po propozicijama FSRS Banja Luka.

Mlađi pioniri takmičili su se u grupi sa FК „Leotar“ Trebinje,FК „Velež“ Nevesinje,FК „Hercegovac“Bileća i FК „Sutjeska“ Foča. Odigrali su 12 utakmica i pretrpjeli sve poraze. Prvak u kategoriji mlađih pionira je ekipa FК „Velež“ iz Nevesinja sa osvojenih 30 bodova koja se plasirala u završnicu takmičenja na nivou FSRS.

Selekcija Pionira se takmičila u grupi sa FК „Leotar“ Trebinje,FК „Velež“ Nevesinje,FК„Hercegovac“ Bileća,FК „Stakorina“ Čajniče i FК „Sutjeska“ Foča. Odigrali su 15 utakmica i u konačnom plasmanu zauzeli su četvrto mjesto sa osvojena 22 boda. Sedam utakmica su pobijedili, jednu igrali neriješeno i pretrpjeli su sedam poraza sa gol razlikom 41:17.

Prvak u kategoriji pionira je ekipa FК „Hercegovac“ iz Bileće koja je završila takmičenje sa osvojenih 39 bodova i bez poraza se plasirala u završnicu takmičenja na nivou FSRS.

Selekcija Кadeta se takmičila u grupi sa FК „Velež“ Nevesinje i FК „Stakorina“ Čajniče. Odigrali su 8 utakmica i u konačnom plasmanu zauzeli su treće mjesto sa osvojenih 8 bodova. Dvije utakmice su pobijedili, dvije igrali neriješeno i pretrpjeli su četiri poraza.

Prvak u kategoriji kadeta je ekipa FК „Velež“ iz Nevesinja koja je završila takmičenje sa osvojenih 16 bodova i plasirala se u završnicu takmičenja na nivou FSRS.

 

 

HP, jun 2019.